Катастрофи и ранени след дъжда в Пиринско

През изминалите почивни дни, на територията на област Благоевград, са станали следните ПТП:
На 09.10.2015г. около 11:45 часа, лек автомобил „Опел Астра” с 46-годишен водач от гр.Благоевград, движейки се по бул.”СВ.Св.Кирил и Методий” в гр.Благоевград, на кръстовище образувано с ул.”Генерал Тодоров”, при завой на ляво не пропуска и блъска, движещ се направо по лявата лента за движение лек автомобил „Шевролет Калос” с 43-годишен водач от гр.Благоевград. Вследствие на инцидента е пострадала 59-годишна жена от гр.Благоевград, пътуваща в лекия автомобил „Шевролет Калос”, която след извършен медицински преглед е освободена за домашно лечение. Пробите за наличие на алкохол в кръвта на водачите са отрицателни.
На 10.10.2015г. около 04:00 часа на ул.”Митрополит Борис” в гр.Благоевград, лек автомобил „Рено Клио”, управляван от неизвестен към момента водач, допуска ПТП със значителни материални щети, като се блъска в метална, защитна ограда на тротоара. От полицейски служители на 01 РУ-Благоевград е установено, че в автомобила са пътували четири лица, като работата по установяване на лицето, което е шофирало продължава. По случая е образувано досъдебно производство.
На 10.10.2015г. около 12:30 часа на ПП1 Е-79 в района на бензиностанция на изхода на гр.Сандански, товарен автомобил „Тойота Ленд Круизер” с 31-годишна водачка от гр.Сандански, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост в посока от гр.Благоевград към гр.Петрич, при опит да заобиколи пешеходец на пътното платно се блъска в спрял на изхода на бензиностанцията лек автомобил „БМВ”с 43-годишен водач от с.Джигурово, общ.Сандански. При инцидента е пострадал водачът на лекия автомобил „БМВ”, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение. Пробите за наличие на алкохол в кръвта на водачите са отрицателни.
На 10.10.2015г. около 14:30 часа в РУ-Сандански е получен сигнал от ФСМП-Сандански за постъпило лице, което е пострадало от ПТП. От пристигналите на място полицейски служители е установено, че лек автомобил „Опел Корса” с 35-годишна водачка от с.Яново, общ.Сандански, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост в посока от с.Враня към с.Хърсово, на десен завой излиза в дясно от пътното платно и се блъска в купчина пръст. Същата е транспортирана от спътникът й до ФСМП-Сандански. Без да се уведомят компетентните органи за настъпилото ПТП и без да се запази местопроизшествието, автомобилът е транспортиран до с.Яново. Пострадалата е настанена за лечение в МБАЛ-Сандански без опасност за живота.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене