Удариха нова схема в Пиринско: Граничен полицай от Микрево разследван за контрабандна сеч и нерегламентирана тъговия с дървесина

Трафикът вървял по трасето Първомай-Струмяни, в схемата замесени големци -политици.

Граничен полицай от Микрево бе разобличен в схема за незаконен добив и търговия с дървен материал извън служебните си задължения в гранична полиция. Той е обект на разследване от отдел „Вътрешна сигурност“, които пък получили информация за действията му от контролните органи на ЮЗДП – Благоевград, научи Struma.com от свои източници. Вчера следобед граничният полицай е бил заловен с няколко камиона дървесина ,добита незаконно високо над петричкото село Първомай,транспортирана до Струмяни, където превозвачът чакал горския да му узакони превозите.

Схемата била обект на наблюдение от седмици, но полицаят се изплъзвал от контролните органи на ЮЗДП, вчера обаче участието му в схемата е категорично доказано. Разследването установило, че в добива и незаконния трафик на огромно количество дървесина са замесени и политици. Работата по случая продължава. Повече от 2 месеца експерти и проверяващи от ЮЗДП буквално претарашиха горите на Пиринско в търсене на контрабандисти и резултатите са налице. Struma.com информира пръв за „Аферата Сушица“ над Симитли и незаконния трафик Сушица -Полена, съобщихме ви за дисциплинарно уволнени служители, замесени в горски схеми. Нашите разследвания в горите продължават ,съвсем скоро ще съобщим кой и как досега протежираше контрабандистите в Пиринско, а дотогава разчитаме на ЮЗДП да продължава да нанася удари върху контрабандната сеч в областта.

П. Петрова/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене