Топ ПРЕСА TV: С традиционно състезание „Лъвски скок“ започна в сряда отбелязването на 141-години от обесването на Васил Левски

_MG_3939Да се организира състезание по дълг скок от меясто или т.нар. „лъвски скок“ е традиция от 30 години в Трето ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев.

През голямото междучасие учениците се състезаваха по възрастова категория по класове. Всички ученици от първи до осми клас ентусиазирани се включиха в състезанието, за да отдадат заслужената почит и уважение към делото на радетеля за българската свобода – Васил Левски.

С истински лъвски скок осмокласникът Мариян Шейтанов бе с най-високо постижение, като скочи на дължина 2.40 м. и бе обявен за „Лъв на годината“.

Г-жо Халачева, точно отпреди 30 години в деня на обесването на Левски вие провеждате състезанието „Лъвски скок“. Защо го правите и как мотивирате учениците да участват толкова масово?

– Това е наистина традиция на училището от 30 години, която се провежда всяка година на този ден. В моята практика е имало само два пъти, когато не се е състоял този „лъвски скок“, поради лоши метеорологични условия. Това е начинът, по който ние изразяваме признателност към Левски и неговата героична смърт. Не е необходимо да мотивираме учениците, защото те много добре знаят кой е Левски.

Децата как възприемат това състезание, включват ли се с желание?

– Видяхте, че участват всички ученици, независимо от клас, възраст, пол, което говори много добре за тях. Стараят се да скочат все повече и да бъдат първи, за да са достойни наследници на Левски.

Всички победители от отделните възрастови групи получиха награди, а групата за художествено слово към училището изнесе рецитал, посветен на живота и делото на Васил Левски.

[button class=“btn_bigred“ url=“http://tv.toppresa.com/top-presa-tv-s-traditsionno-sastezanie-lavski-skok-zapochna-v-sryada-otbelyazvaneto-na-141-godini-ot-obesvaneto-na-vasil-levski/“ text=“ВИДЕО РЕПОРТАЖА ВИЖТЕ ТУК“]

_MG_3943

_MG_3944

_MG_3946

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене