Атанас Гергинов предизвика Петър Паунов на дебат. Получи подкрепата на Велизар Енчев

Кандидатът за кмет на община Кюстендил от коалиция „За промяна“ Атанас Гергинов призова конкурента си и досегашен кмет Петър Паунов на дебат.
„Приканвам бившия кмет Паунов на един открит дебат чрез медиите, когато и, където каже. Един дебат, на който да даде отговор на въпросите, които се поставят вече 8 години. Мен не ме е страх, да сблъскаме най- после програмите си“, заяви Гергинов. Той бе категоричен, че има смисъл да се гласува.
„Знам, че тече пропаганда, че няма смисъл да се гласува. Напротив, има много сериозен смисъл, да се гласува и гражданското общество да стартира от Кюстендил. Може би трябва да почнем в Кюстендил кампания „Не на страха“. Не се страхувайте, гласувайте! Това е моят призив към Вас и Вашите близки. Тези, които не ни харесват, нека намерят смисъл, да излязат и все пак да гласуват. Ние се борим за висока избирателна активност. Не, както някои се опитват да казват, че те са единствените честни, другите партии били против. Напротив, трябва да има подобаваща представителност и в ОС, да не избират съветниците 30% от имащите право на глас“, призова кандидатът за кмет Атанас Гергинов / с №9 в бюлетината /.
Подкрепата си за Атанас Гергинов и кандидатите на Коалиция „За промяна“ даде депутатът Велизар Енчев – председател на Движение за радикална промяна „Българската пролет“.


„Никъде в страната не правим коалиции, освен в Кюстендил. Това стана по предложение на Мая Манолова от преди 2 месеца. Кюстендил е един от най- лошите примери за феодални градове в България. Може би аналог на Кюстендил е само Хасково, с кмет който сега се стреми към 5- ти мандат. Ние предлагаме- кметовете на общини да нямат повече от 2 последователни мандата. Аз не знам колко фирми притежава или контролира вашия кмет с поставени лица? В Хасково, 100% всичко е под контрола на кмета. Десните показват там най- уродливото си лице. Кюстендил е може би единственият град, в който се плащат 5 000 лв. всеки ден, заради заема изтеглен от кмета“, каза пред симпатизанти на коалицията във Възрожденското училище Велизар Енчев .
Според депутатът, битката в Кюстендил не е само битка срещу кмета Паунов, а битката между демокрацията и съвременния неофашизъм.
„Твърдо не на това феодално управление в Кюстендил и да се даде шанс на новите, млади хора, на промяната. Промяна и то радикална трябва да стане в Кюстендил, трябва и промяна на ОС в Кюстендил, т. е . борба за всеки глас. Порочното управление на кмета Паунов трябва да бъде отстранено и след това да се направи одит, въпреки че знаем как се правят проверките в България, знаете как се направи проверката за апартаментите на Цветанов. Ако Паунов остане, проверка от Сметната палта или НАП, няма да има. Ревизия, одит може да направите самите вие, с вашия глас. Не разчитайте и на съдебната система“, заключи Велизар Енчев.


„Хубаво е, че в Кюстендил идват национално познати лица, които да изкажат своята позиция и да се опитат да вдигнат тази пелена, която е пусната над общината, която всеки от нас я знае, но го е страх да я сподели. Кюстендилци наистина имаме нужда от подкрепа, за да направим тази така жадувана промяна. Убеден съм, че в общината имаме още страшно много съмишленици, които се страхуват да присъстват на нашите събрания. Аз апелирам чрез медиите, да не се страхуват и да дадат своя глас на 25 октомври, защото само така може да тръгнем към промяната, промяната на управлението на община Кюстендил, която 8 години буксува на едно място. Водачи сме в негативните класации. На последно място сме по усвояване на инвестиции и се сравняваме с Невестино. Тежка е ситуацията в града, след тези десетки срещи виждам надежда в очите на хората, но те споделят и своя страх, за своите дъщери и синове, които работят в общинска администрация. Аз мога да слушам и ще зачитам и чуждите мнения. Не деля хората на такива, които ме харесват и всички останали. Мога да работя с всякакъв тип професионалисти и хора доказали се в своята професия. Тази община е обща , наша и заслужаваме отговори на въпросите, които поставяме. За 8 години, не чух отговор на нито един конкретен въпрос. Напротив, на въпросите се отговаря с обещания за нещо грандиозно и голямо“, коментира кандидатът за кмет на коалиция „За промяна“ Атанас Гергинов.


Гергинов попита- в името на какво се събра коалицията около досегашния кмет Паунов , в името на гражданите на общината или на нещо друго?
„Изправяме се не само срещу Паунов, а срещу една безпринципна дясна коалиция. Всички вие помните какво каза преди 4 г. Паунов за ГЕРБ, как ги нарече и какви ли не определения им даваше, с не по- слаби епитети му отговориха и от ГЕРБ. Призовавам гражданите на общината да си дадат тези отговори и да гласуват“, призова Атанас Гергинов. Той и кандидатите за общински съветници и кметове на кметства на коалиция „За промяна“ са под №9 в бюлетините.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

dariknews.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене