Три са местата за поставяне на предизборни плакати в Гоце Делчев

Със своя заповед вре­менно изпълняващият кмет на община Гоце Делчев Валери Сарандев определи три основ­ни места за поставяне на агитационни матери­али и плакати на парти­ите и техните кандида­ти, които ще участват в местните избори на 25 октомври.

Основните места за агитационните плакати са общинските инфор­мационни табла, Дома на културата и витри­ните на политическите клубовете. Поставянето на агитационни матери­али на сгради, общин­ска собственост, неза­висимо от съгласието на наематели или концеси­онери, е забранено.

За поставянето на аги­тационни материали на сгради, огради и вит­рини, които не са общинска собственост, е необходимо разрешение на собственика или уп­равителя на имота.

Забранено е унищожаването и заличаване­то на агитационни ма­териали, поставени по определения в Избор­ния кодекс ред до при­ключване на изборите. Забрана се отнася и до публикуването на ано­нимни материали, свър­зани с предизборната кампания, използването на агитационни матери­али, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държав­ната собственост и без­опасността на движението.

Забранява се също използването на агита­ционни материали, ко­ито накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите; из­ползването на държав­ния и общинския транс­порт за предизборна агитация; провежда­нето на предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дру­жества с повече от 50 на сто държавно или об­щинско участие в капи­тала и провеждането на предизборна агитация на работните места от лица на изборна длъжност в синдикалните и работодателските орга­низации.

Заповедта на кмета Валери Сарандев забра­нява още поставянето на агитационни материали на партии, коалиции и инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние, по-малко от 50 метра от входа на СИК. В избор­ния ден премахването и изземването на такива материали може да ста­ва и по решение на се­кционните избирателни комисии.

В срок до 7 дни след изборния ден партиите, коалициите и инициа­тивните комитети се за­дължават да премахнат поставените от тях аги­тационни материали.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене