ВИДЕО: В памет на Васил Куртов от Копривлен!

Когато разбрал, че екипът на предаването „Земеделие на фокус“ иска да го снима, Васил Куртов отишъл да си облече нова риза. Два дни по-късно, 58-годишният стопанин от Радуил загина в тежка катастрофа. Васко Куртов беше един от най-истинските фермери, които сме срещали. Този филм е в негова памет.

Васил е родом от Копривлен. Цялото си детство прекарва в селото. След ранната смърт на баща си, той се жени и се премества в Радуил. Там той започва бизнеса си със земеделие до деня, в който катастрофира…

 

„Побеля ми косата на полето. Земеделието не е майтап работа, земеделито е сериозна работа! Болен съм на тази тема и знам, че той се ражда, а не се прави! Когато обичаш земята, тя ти се отплаща!

Цялата трагедия е, че младите хора не искат да работят! От една страна аз за това съм тук! Да ги „лиша“ от интернет пространството. Ето, вижте това девойче, работи от 4 години при мен. Тук тя споделя, говори, после се прибира, изкъпва се и е по свежа от всички, без глупости в главата! За това безхаберие не са виновни децата, виновни са родителите – те трябва да помагат! След 20 години няма да има земеделие в България!

Ние българите взаимно не си вярваме, така сме устроени! Това ние най – голямата грешка, вместо да се обединяваме, ние постоянно се разединяваме.. Бил съм с много хора, работил съм със съдружници – е не става! Затова съм сам и успях!“

Това бяха едни от последните думи на Васил Куртов! Той беше един от най-истинските фермери, които сме срещали.

http://www.agrotv.bg/p_5220V-pamet-na-Vasil-Kurtov.html

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене