Михаил Миков: Благоевградската листа на БСП е една от най-младите от областните градове

Председателят на НС на БСП категорично подкрепи кандидат-кмета инж. Милан Богдански и кандидатите за общински съветници

Инж. Милан Богдански: Трябва да махнем оковите, които са налегнали Благоевград

Председателят на Националния съвет на БСП Михаил Миков посети Благоевград днес. Заедно с кандидат-кмета Милан Богдански и част от кандидат-съветниците от листата на червените за местния вот те поднесоха цветя пред паметника на Македоно-одринското опълчение по случай 103-годишнината от освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония.

На кратък брифинг след това Михаил Миков заяви категоричната си подкрепа за Милан Богдански и кандидатите за общински съветници на БСП в Благоевград. Визитата на председателя на БСП продължи в боулинг център „Корона“, където се срещна с младежи и симпатизнати на левицата.

„Богдански е човек с опит в местното самоуправление, но освен опит, има и характер. Характер да води битки, да отстоява интересите на хората. Затова ние сме тук да го подкрепим в тези избори”, каза на срещата Михаил Миков.

Той отбеляза с оптимизъм и увереност, че благодарение на младите хора, начело в листата, кампанията ще бъде успешна.

„Много се радвам, че благоевградската листа е една от най-младите от областните градове. Млади хора са влезли в челото на листата. Хора с биография и опит и смятам, че в рамките на кампанията, вие ще ги подкрепите категорично и най-вече във времена, в които се упражнява натиск от управляващите, за да може да се подстриже политическото пространство. Обръщам внимание и на факта, че тези млади хора са верни на идеите на една партия, която е на 125 години”, допълни той.

Миков подчерта, че на местни избори се прави опит да не се коментира случващото се на национално равнище.

„Коментира се пътя, моста, тротоара, но аз смятам, че най-важно е да се коментират политиките, които общините провеждат в името на хората и За хората”, поясни председателят.

Кандидатът за кмет инж. Милан Богдански честити на присъстващите празника на Благоевград – 5 октомври.

„За свобода се борим и в днешно време, дори и с този местен вот. Ние трябва да махнем оковите, които са налегнали Благоевград“, каза още Богдански.

Според него един от основните проблеми на Благоевград е младежката безработица.

„Сегашното управление на общината не работи по този въпрос. То няма програма, по която да спре тази имиграция на младежите. Благоевград е академичен град, над 20 000 студенти са в него, завършват образованието си и заминават през Терминал 1 или 2. Това ние трябва да го спрем. Трябва да върнем хората в общината. Трябва да направим така, че да се слуша техния глас. А това ще стане с консултативните съвети, които ние трябва да направим.

Благодаря на хората, които ще подкрепят мен и моята листа, която е много здраво седнала и в нея са избрани хора от всички сфери. Тук има политически говорещи хора, има архитекти, има и студенти, но важното е, че ние сме единни и вървим в куп“, каза още инж. Милан Богдански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене