„Пирин“ пак изпусна дузпа и три точки срещу „Славия“

Драма в края на мача. Така може да се определи двубоят между „Славия“ и „Пирин“, който завърши при нулево равенство, но гостите „орлетата“ могат да съжаляват повече за изпуснатата победа.  Те получиха правото да изпълнят дузпа в продължението на мача, но за пореден път изпуснаха. Венци Бенгюзов не можа да преодолее стража-ветеран Георги Петков и статуквото се запази, а двата тима се оттеглиха с по точка, която е едва четвърта за „орлетата“ и 16-а за Славия. Гостите остават на дъното, докато „белите“ са 5-и.

Двата тима направиха скучно първо полувреме, в което почти нямаше чисти ситуации пред двете врати. Битката се водеше в средата на терена, а играчите опитваха с центрирания да затруднят противниковата отбрана.

Все пак, благоевградчани започнаха по-активно в двубоя и Мартин Тошев можеше да открие резултата още в 3-та минута, но стреля слабо. Малко след това и Антон Карачанаков стреля за „белите“, но беше неточен и не можа дори да намери очертанията на вратата.

Гостите продължаваха да атакуват, а най-активен беше Тони Тасев. Тези усилия обаче се увенчаха само с един изстрел в очертанията на вратата на Георги Петков на Янко Сандански, но ветеранът с улови.

Домакините поизравниха играта, но положенията липсваха. Най-чистото от тях дойде малко преди почивката, когато вратарят на „Пирин“ Красимир Костов сбърка при една изчистена топка и я подари на Янис Карабельов, чийто удар обаче беше слаб и стражът улови, за да поправи грешката си.

Така почивката дойде без отбелязани голове. След подновяването на играта оборотите леко се вдигнаха, но положенията бяха все така малко. Най-чистото от тях дойде в 50-та минута. Тогава Цветомир Панов направи впечатляващ рейд, като премина през голяма част от терена и стигна до наказателното поле на „Пирин“. Той се озова на чиста позиция, но ударът му беше спасен виртуозно от вратаря Красимир Костов.

„Орлетата“ опитваха контри, при една от които претендираха и за дузпа за игра с ръка, но реферът не видя такава. Янко Сандански пък стреля от над 30 метра от пряк свободен удар, но Георги Петков улови.

В заключителната четвърт на мача „белите“ се хвърлиха по-здраво напред, а затова им помогна активната игра на Манзоро и влизането на мощния Матийо Мансе. Пред двамата се откриха страхотни възможности да отбележат, но защитата на „Пирин“ се справи, а вратарят Костов беше на мястото си.

Така мачът вървеше към заслужено нулево равенство, но в последните секунди безумие на играча на „Славия“ Владимир Семерджиев даде златен шанс за „Пирин“ да поведе. Той фаулира в наказателното поле Тони Тасев и реферът даде дузпа. Младият играч на „орлетата“ нямаше шанс да създаде опасност, но беше посечен и нарушението беше безспорно. 

Зад топката застана Венци Бенгюзов, който беше един от малкото играчи на благоевграчани, който не беше пропускал дузпа този сезон, но и той я пропиля, а Георги Петков изби удара му. Така двата тима взеха само по точка, а „Пирин“ определено може да съжалява за изпуснатата победа. 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене