Топ Преса представа Росен Георгиев, досегашен и бъдещ кмет на село Дъбрава: Исках да покажа на себе си, че в България може да се случи нещо… въпреки всичко

Срещаме се с г-н Георгиев, за който вече се знае, че отново ще бъде кмет на село Дъбрава. По думите на жителите на селото от когато той е кмет няма никакви проблеми.

3Кажи как постигна това?
– Е, това е силно казано, че от както аз съм кмет няма никакви проблеми… Проблемите са много и непрекъснато ще си ги има, по-важното е да се решават адекватно и навреме. Основен проблем, който очертавам е, че всичките села в Благоевградска община не попадат в обхвата на програмата за развитие на селските райони. По този начин година след година изоставяме много сериозно сравнение с други населени места от същия вид на други части на България.

А защо е така?
– Защото Благоевград се води развита община и така населените места не попадат в обхвата на програмата. Това не е само за инфраструкторни проекти, това е проблем и за самите хора, които притежават имоти тук. Така те не могат да инвестиран, не могат да правят къщи за гости. Не могат да направят нищо, което е по програмата за развитие на селските райони. Финансирането от Община Благоевград не е достатъчно, разбира се има финансиране, но не е достатъчно и се очертават огромни празнини. Примерно една Община, като Симитли, какви вложения има в малките населени места: Изграждат се стадиони, изграждат се водопроводи, изграждат се канализации, изграждат се градинки и детски площадки… А ние, като направим една чешма, се радваме.

Е, да ама виж каква е красива чешмата сега…
– Да, направена е много добре за което благодаря на управителят на “ВиК” ЕООД – Благоевград инж. Росица Димитрова. Това е като реверанс към село Дъбрава за дългото безводие, което имахме.

Беше ли предварително замислено чешмата да бъде открита на „The Brava фест”?
– Не, така се случи. Ние от доста време обмисляхме реновирането на чешмата, защото тя никога не е текла, а е направена преди 1980 година. Но там вода никога не е имало, защото проблема с безводието в Дъбрава е известен и извън пределите на Община Благоевград. От миналата година водопровода в Дъбрава е прехвърлен “ВиК” ЕООД – Благоевград и те си го подържат, както подържат “ВиК” мрежата в Благоевград. Аз съм изключително доволен от съдействието на “ВиК” ЕООД – Благоевград и лично от инж. Росица Димитрова. Изключително отзивчива, а и самите работници се чувстват доста по мотивирани.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski_TopPresa

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене