Охранителна камера снима общинар да краде лотарийни билети, и.д. кмет Олга Китанова: Поисках писмени обяснения от служителя, ще бъде наказан

Дупничанин е бил заснет от охранителна камера как краде лотарийни билети, съобщиха от общинския пресцентър. Записът, появил се в социалните мрежи, е бил изпратен на един от сайтовете в града. На видеото се вижда как лицето (по неофициална информация с инициали И.Б.З.) се възползва от отсъствието на продавача, зает да изпълни поръчката му, и с ловки движения „приватизира“ няколко лотарийни билета от моментните игри. После клиентът, за когото се казва, че е служител на общинската администрация, плаща сметката и невъзмутимо си тръгва, става ясно от сайта.

„Запознах се със случая и изгледах записа. Въпросният човек е дългогодишен служител на община Дупница и днес поисках писмени обяснения от него. Разбира се, че ще предприема необходимите действия, след като официално се произнесат компетентните органи по случая. Законът трябва да се спазва от всички без изключение“, коментира и.д. кмет на община Дупница Олга Китанова. „Подобни действия не са и никога няма да бъдат толерирани, а виновният да си понесе последствията“, допълни Китанова. За деянието го очаква затвор от няколко години или в най-добрия случай условно, ако е с чисто минало и признае вината си.

Досега заради кражби от община Дупница уволниха две свои служителки. Бившата касиерка на общината Йорданка Бързачка бе дисциплинарно уволнена, след като бяха установени липси на близо 20 000 лева, а преди повече от година Методи Чимев уволни и дългогодишната управителка на гробищния парк Василка Иванова. Тя стана известна в цяла България не само с неотчитането на хиляди левове, а и с продажба на гробищни места на… живи хора, които описвала като мъртви.

viaranews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене