Важно за пациентите! Медико-социален център отваря врати в МБАЛ – Благоевград

Медико-социален център за консултиране отваря до дни врати в благоевградската болница. Здравният център се създава във връзка с изпълнението на Националната програма за майчино и детско здраве на здравното министерство. Разкриването на медико-социален център дава възможност на родителите с деца с хронични заболявания да намерят най-добрия път за лечение, консултативният кабинет е на леснодостъпно място в сградата на поликлиниката на петия етаж, ще приема пациенти всеки ден, каза директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев.

Болничният директор поясни: В медико-социалния център ще се извършва консултиране от квалифицирани кадри при затруднения на семейства с деца със специални потребности, по въпроси на безопасно майчинство и репродуктивни проблеми. В центъра пациентите ще се обслужват от специалисти, началници на отделения: на неонатология – д-р Р. Калпазанова, АГО – д-р Л. Калоянова, УНГ – д-р Р. Гунтова, след консултация ще се изработва конкретен план на лечение, включени са и социален работник и координатор.

МБАЛ – Благоевград е подписала договор със здравното министерство, идеята е тези центрове за майчино и  детско здраве да функционират като част от системата на здравеопазване.

От средата на септември в МБАЛ – Благоевград, както вестник „Струма“ писа, се извършва и безплатен скриниг на слуха на всяко новородено, което дава възможност за ранна диагностика на нарушения и своевременно лечение. Изследването се извършва в неонатология на модерен апарат от началника на отделението д-р Калпазанова.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене