Веселин Калановски разбра от Топ Преса, че не е станал милионер и разкъса вестника на сцената на Драматичен театър “Проф. Енчо Халачев”

Срещаме се с Бранимир Митов, директор на театъра, за да разкаже нещо повече за ”Печелившия билет“
– Печелившия билет“ е по мотиви от разкази на Чехов, защото текста не е само от , “Печелившия билет“ има и от други негови разкази и пиеси. Драматизацията е направена от много други текстове.

DSC05556Защо реши печалбата да е 7 милиона?
– Защото 7 милиона е актуална цифра, на скоро нали бяха спечелени 7 милиона в Благоевград, а и доколкото знам това е най-голямата печалба. Провокацията беше, че всеки един си е помислял, какво същност би направил ако спечели някаква такава сума. И поради тази причина, тъй като текста в Печелившия билет” предразполага към по- голяма фантазия на актьорите и режисьорите. За това реших да бъде този текст, а и звучи все още актуално за Благоевград и региона. Слава попаднахме на един уникален актьор Веселин Калановски, който като пристигна даде много от себе си, за да се получи представлението. И в драматизацията на текста помогна страшно много. Помогна с много идеи за представлението, за което съм му адски благодарен. Поли по същия начин успя да влезе много сериозно в работата. Премиерата мина прекрасно. Ти беше там и видя, че залата беше препълнена. Хората бяха доволни. То не стана честа комедия, да влезнем и да се хилим и да не знаем за какво се хилим. Стана представление което да одраска, както се казва черепно мозъчната кутия на зрителя. Имаше и хора, които излизаха от залата разплакани, което пък е най-хубавото нещо. С една комедия да успееш да достигнеш до душевността на публиката.

Защо Веселин Калановски така зверски разкъса Топ Преса на сцената, като разбра че мечтите му няма да се сбъднат 😉 ?
– Защото, вие сте наши медиини партньори и решихме да ви включим в представлението.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса /от 25 Септември до 01 Октомври 2015 г./

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене