Борисов: Всичко с бежанците тепърва започва!

7-8 милиона мигранти вече се надигат от Сирия да тръгват към Европа. Това, което и службите докладват е, че тези, които са били в бежански лагери в Ливан и други арабски страни, започват да си търсят нова родина. Загрижеността на хората в ЕС е огромна. Всичко това тепърва започва! Това заяви премиерът Бойко Борисов в студиото на „Тази сутрин“ по Би Ти Ви.

Ние пазим надеждно границата!, категоричен бе премиерът.

Относно това, че хората се притесняват, Борисов заяви: „Аз също се притеснявам, всеки се притеснява. Моите тревоги не са по-малко, дори са повече. Ако вълната стане 8-10-12 милиона, както са прогнозите за другите месеци, действително е много притеснително!“

„На мигрантите не им харесва в България, не им харесва в Гърция, Унгария и т.н. Харесва им само в Германия и Швеция! Е на всеки му харесва там“, заяви той.

„Със същата тревога, каквато и на хората, попитах на Европейския съвет – какво би станало, ако не вземете дипломатически и политически мерки и не се спрат тези бежански потоци, най-главното – създаване на територии на сигурност в самата им държава, да им плащаме и да ги задържим с тези пари там, за да не идват в Европа“, заяви Борисов.

В почивката по време на форума обясних всичко, което имаме като проблеми и канцлерът каза, че ще помага на България, допълни той. Борисов посочи, че срещу него действали медии-бухалки, които изкарали, че той е искал България да стане гореща точка за бежанци. Те си пишат някакви неща, после сами си отговарят, смята премиерът.

Не съм искал помощ от Германия, защото днес това не се налага, обясни още Борисов.

www.kmeta.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене