Баронеса дари линейка на онкоболницата в Благоевград

Специално оборудвана линейка получи като дарение СБАЛО „Свети Мина“ в Благоевград. Освен реаномобила, в болничното заведение бяха доставени две инвалидни колички, храни и консумативи, нужни за лечението на пациентите. Дарението направено от немска фондация, бе доставено в Благоевград от баронеса Рени Фон Бехтолшайм.

Баронеса и представителят на фондацията в България – Ласко Лазаров, уточниха, че с линейката носят и специални храни с много витамини, които ще се оставят за болните, а в Дома и Детско отделение в другата болница (МБАЛ) ще бъдат изпратени сухи млека.

Благодарност от името на болницата и работещите в нея изказа управителя на СБАЛО доктор Георги Георгиев.

„Това дарение е полезно както за болницата, така и за целия град. Безспорно ще бъде една голяма помощ за нас. Надаваме се, че тези ни контакти ще търпят развитие и в бъдеще, защото всяка една помощ като днешната е добре дошла за нашата болница и в лицето на Баронеса Рени Фон Бехтолшайм искам да изкажа своята огромна благодарност и да и връча една благодарствена грамота“, изтъкна д-р Георгиев.

 

В Югозападна България дарения от фондацията са правени няколко пъти от 2007 година до момента.

„Първият път през септември 2007 година дойдохме тук защото моята леля имаше познати в областта, а ние търсехме откъде да започнем. Тогава дарихме 40 тона в дома за деца в Благоевград, в Дупница в детски дом за сираци, в Кочериново ходихме в дом за стари хора, после и в Сапарева баня. Разпределяхме нещата за социално слаби хора“, каза Баронеса Рени Фон Бехтолшайм.

 

„След като свършим тук заминаваме за Пловдивско, след това в Хасково, в Монтана, в Сунгурларе. През годините сме дарявали на много места“, каза Ласко Лазаров.

 

Немската фондация, която направи дарението за онкоболницата в Благоевград, е част от Малтийския орден.

e-79.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене