Малкия Фрико осъден на 1 г. условно за 4 г кокаин

Юли Мирчев-Малкия Фрико бе осъден на 1 година с 3-годишен изпитателен срок за държане на наркотици с цел разпространение. Това е наказанието, за което той се договори с прокуратурата, след като се призна за виновен.

26-годишният благоевградчанин бе хванат с 3,93 грама кокаин на 29-и април вечерта при акция на полицаите от отдел „Противодействие на криминалната престъпност”. Около 22:10 часа на ул. „Ангел Кънчев“ полицаите спрели лек автомобил „Киа Пиканто“, в който пътувал Юли Мирчев, и намерили у него наркотика на стойност 1080 лв.

Той беше задържан, а впоследствие освободен от наблюдаващия прокурор под парична гаранция.

Само след 3 месеца Фрико отново попадна зад решетките заради сбиване с Кирил Димитров-Бамбалеята и Дамян Илиев-Мано. Екшънът се разигра пред благоевградска дискотека на 18-и юни, като участниците в мелето се отърваха с повърхностни наранявания. Фрико замина на море, но след 2 месеца се върна и бе обвинен в опит за убийство и причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди на двамата си опоненти, с които имал стара вражда.

Той бе „задържан под стража“, като със защитата му се зае софийският адвокат Юлиан Станков, брат на известния наркодилър Мартин Станков-Рашо. Пред съда Фрико заяви, че не е извършил престъпление, тъй като не е имал нож. „Нож имаше Кирил Димитров, от когото имам заплахи. Единствената ми цел беше да изведа брат ми от дискотеката”, заяви Юли Мирчев, но съдия Диана Узунова го остави зад решетките.

Адвокатът му е направил искане за изменение на мярката, което предстои да се разгледа след съдебномедицинската експертиза, научи вестник „Струма“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене