Изложба с форми и звуци бе представена в пернишка галерия

Авторите изсвириха оригинални етюди

Проф. Емил Попов и негови бивши и настоящи студенти подредиха обща изложба в Галерия „Любен Гайдаров“ в Перник. Експозицията представя интригуващо съчетание на пластики от различни материали и графика. За да възприемат цялостно творбите, гостите на изложбата трябваше да отворят не само очите, но и ушите си. Младите автори показаха, че някои от техните произведения могат да служат и като музикални инструменти и пред посетителите изсвириха оригинални етюди.

Изложбата представя творби на проф. Емил Попов, както и на младите творци Анна Николова, Антон Цанев, Диян Димов, Мартиан Табаков, Мартин Трифонов и Милена Григорова. Всеки от тях показва свой уникален стил и светоглед, но подредени в красивата зала те зазвучават в обща хармонична мелодия и представят един оригинален свят на красота и въображение.

„Благодаря на всичките си колеги, както и на Галерия Перник, благодарение на които тази изложба стана факт. Аз самият участвам в изложбата, но в случая съм по-скоро посредник между творчеството на моите млади колеги и тяхната публика.“, сподели скромно проф. Емил Попов.

Директорът на Галерия Перник Елена Темелкова откри изложбата, с която подобаващо се дава старт на новия творчески сезон. „За нас е чест, че започваме именно с тази изложба, каним всички приятели на изкуството в града да се докоснат до този вълшебен свят на форми, багри и звуци.“, каза Елена Темелкова и обеща още много приятни изненади през следващите месеци за почитателите на изобразителното изкуство.

Гости на откриването на изложбата бяха кметът на Перник Иван Иванов, заместник кметове, областният управител Ирена Соколова, кметът на Община Радомир Пламен Алексиев, много приятели и почитатели на изкуството, художници. Проф. Попов обсъди с кмета на Радомир Пламен Алексиев бъдещето на скулптурния симпозиум, който тази година имаше своето първо издание в с. Дрен.
В момента почитателите на изобразителното изкуство в Перник могат да видят още две изложби, подредени в другите зали на Галерия Перник. В зала „Крака“ своя самостоятелна изложба под мотото „Live“ показва Ангел Атанасов. В галерия „Артсалон“ е подредена сборна изложба от уникални творби от фонда на Галерия Перник.п1

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене