Фризьорка, родена в Гоце Делчев, и бивш имам от Рибново участват в новото реалити „Фермата“

Фризьорка, родена в Гоце Делчев, и бивш имам от Рибново участват в новото риалити „Фермата” в надпревара за голямата награда от 100 000 лева.

„Аз съм може би единствената жена, която е подала молба за развод 13 дни след сватбата си”, заяви при представянето си 41-годишната Мария Уайт, която е родена в Гоце Делчев и много близки и приятели на семейството й от града, освен че стискат палци в подкрепа на Мария, и всяка вечер я гледат с интерес.

Мария Уайт е по баща Генова. Семейството е живяло дълги години в Гоце Делчев, а самата Мария е учила в родния си град до осми клас. След това семейството се мести да живее в крайдунавския град Белене, а  Мария по-късно поема за столицата, където става възпитаник на известния коафьор Капанов.

Тя има 25-годишна дъщеря и три брака зад гърба си. В момента живее с 14 години по-млад мъж от нея и казва,че е щастлива и обичана жена. На 13-ия ден след сватбата си с първия си съпруг Мария подава молба за развод. Сключва фиктивен брак с канадец, с когото се запознава на сватбата си заради името Уайт и канадското граждансто.

След втория си бърз развод неврокопчанката заживява с мъж, известен спортист, който е 14 години по-млад от нея. Семейството живее в София, а родителите на Мария са в Испания, разказаха приятели на родителите и на самата Мария от Гоце Делчев.

„Да, скандалджийка съм и то голяма, вдигам скандали винаги, когато търся и искам да докажа истината“, призна македонската жилка в нрава си Мария по време на представянето на участниците. За нея, тези които я познават в Гоце Делчев, казват, че тя е нежна, много музикална и емоционална душа, които си качества тя се опитва да прикрие зад скандалната си самооценка.

Другият участник във „Фермата“ от Пиринско е бившият имам от Рибново Мустафа Ликов, заради когото цялото село и жителите на селата от Гърменско не пропускат предаването всяка вечер.

„Аз съм съвременен и разкрепостен мюсюлманин. В днешното разюздано общество трябва да се вкара морал и смятам, че един човек като мен е подходящ за целта”, каза при представянето си Ликов, с които думи той стана любимец на по-голямата част на зрителите на предаването, както и се намериха веднага такива, които оспориха тезата за мястото на жената в семейството и в настоящия съвременен свят.

Бившият имам Мустафа Ликов също е една интересна и колоритна личност. Участникът от Рибново във „Фермата” Мустафа Ликов е на 44 години, семеен е, а наскоро синът и снахата го дарили с внук. Осем години е живял в Саудитска Арабия, където е изучавал мюсюлманската религия.

Години наред е бил имам в родното си село, но заради духовни неразбории в Районото мюфтийство в Гоце Делчев и по политическа поръчка е бил отстранен, въпреки че се слави като един от най-ерудираните и безкомпромисни мюсюлмански водачи.

Мустафа Ликов е и бивш общински съветник в местния общински съвет в Гърмен, в който също стана неудобен на властта заради високата му гражданска отговорност и справедивост. По-късно заминал за Малта, където е работил като строител. Преди месеци Ликов бе номиниран от съселяните си за кандидат-кмет на Рибново. Хората от селото, които познават Ликов, коментират, че той е изключително подготвен за предизвикателствата, които го очакват във „Фермата“ като селски и балканджийски човек, преминал през трудности в живота си  за оцеляване както в битов, така и в духовен аспект.

 

Мустафа Ликов
Мария Уайт

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене