Ексвоенният шеф майор К. Бърдарски във верижна катастрофа на Е-79

Тежка катастрофа стана вчера на главен път Е-79 край Сандански, точно пред магазин „Бамбино”. Инцидентът стана около 13 часа между лек автомобил „Ланчия” и движещите се зад него бетоновоз и ТИР ,,Даф”. И трите автомобила пътували в посока Сандански-София. Шофьорът на леката кола – 49- г. Костадин Бърдарски, ексшеф на военното поделение в Благоевград, който е от Сандански, спрял на главния път, за да пресече  и да влезе на паркинга на магазин „Бамбино”.

2

3

Тирът с 47-г. водач от Кюстендил Митко Мирчев не успял да спре голямата машина, която се забила в задницата на бетоновоза, който бил между двете коли, а той в ланчията. След подаден сигнал на тел. 112 с вой на сирени пристигнаха патрул на КАТ, линейка на Спешна помощ и пожарен автомобил от Сандански. Пътното платно беше осеяно с пластмаси, ламарини и натрошени стъкла. Наложи се огнеборците да опесъчат участъка заради изтеклото масло от катастрофиралите МПС-та.

Дошлите на място полицейски екипи временно спряха движението и в двете посоки до изтеглянето на засегнатите във верижния сблъсък превозни средства. На тримата водачи е взета алкохолна проба с дрегер, която е отрицателна.

5

Докато полицаите изясняваха причините за катастрофата, на Костадин Бърдарски му прилоша, извъднъж получил силно главоболие, полицаите с патрулката го закараха в приемен блок на санданската болница.

Направените изследвания не установиха наранявания от сблъсъка, въпреки това лекарите предложиха на К. Бърдарски да остане една нощ под наблюдение, но той отказа.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене