Кметът на Община Разлог и Министъра на земеделието и храните официално откриват реконструирани 8 км пътища и 4 км водопроводна мрежа

На 17 септември 2015г. от 13:30 часа в Разлог на ул. „Христо Ботев” (изхода на града в посока село Баня) кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев и Министъра на земеделието и храните г-жа Десислава Танева официално ще открият ремонтираният обект по  проект „Подобряване на пътната и водопроводна инфраструктура в община Разлог”. Стойността на проекта е 5 837 266, 23 лева без ДДС и се финансира по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013г.

По проекта се извърши реконструкция и рехабилитация на съществуващи общински пътища с обща дължина от 7,970 километра, реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа на с. Горно Драглище и с. Долно Драглище с обща дължина от 4.196 км.Проектът подобрява мобилността на населението в гр. Разлог, с. Баня, с. Долно Драглище, с. Горно Драглище, с. Добърско, както и повишава привлекателността за развитие на бизнес в община Разлог, чрез подобрената пътната инфраструктура.  Основна дейност по проекта бе и реконструкция на над 4 км на вътрешна водопроводна мрежа на с. Горно Драглище  и с. Долно Драглище, с което се подобриха водоснабдителни услуги на 1587 души. Основана цел е да се намали загубата по водопроводната мрежа, респективно съхранени природни ресурси и повишено качество на подаваната питейна вода.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене