Местния печат

„Вяра“

Гората над Сапарево изчезва, 200 дървета паднаха жертва на екопътека за 1,2 млн. лв., сапаревци: Вместо 1,4 м оголиха трасе, широко 6 м

Гората над Сапарево изчезва под брадвите на безмилостни секачи. Поголовната сеч се извършва под претекст, че се прокарва екопътека по европроект, спечелен от община Сапарева баня. А шефа на РДГ-Зравчо Тодоров и прокуратурата си затварят очите.

Прокуратурата точи брадва за горските в Дупница и Благоевград за изсечените 100 дка гора над Бистрица

Върховна касационна прокуратура назначи повторна проверка за изсечените над 100 дка дървесина над дупнишкото село Бистрица. Гората е изсечена абсолютно незаконно, твърди бившият служител на Горското стопанство в Дупница Георги Амбарков. Той не е доволен от проверката, направена от ЮЗДП – Благоевград.

С тежко заболяване на гръбнака първокласничката Анна-Даная премина училищния праг без личен асистент в Кюстендил, майка й Силвия Симеонова: Самотен родител съм

“Самотен родител съм, няма начин трябва да се работи. С 200 лева кое да е по-напред, дали да е за рехабилитация, дали за училище, дали за останалите неща”, каза майката. За Анна-Даная са отпускани средства и чрез „Българската Коледа”, както и от Фонда за лечение на деца в чужбина.

Назначиха за постоянно Вангелия Иванова от Гоце Делчев за шеф на Басейнова дирекция – Благоевград, отвя конкурентите си Роячки и Терзиев

Вангелия Иванова застава за постоянно начело на Басейнова дирекция Западнобеломорски район – Благоевград. Тя е класирана на първо място в конкурса за ръководната длъжност на Министерството на околната среда и водите. Заповедта й за назначение се очаква да пристигне до дни.

Колекционерът Румен Манов реставрира за 14 000 лв. със скалпел уникална икона на света Богородица в Кюстендил 

Първоначално Манов, който е и един от най-големите дарители в Кюстендил, смятал, че иконата не е реставрирана. Оказало се, че това вече е правено. Наложило се да снемат една част от боите, при което се появили образите на всички светци, на часовниковата кула на Кюстендил. Била изобразена и Богородица, която с ръката си закриляла Кюстендил.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене