РЗС обяви кои са кандидатите за кметове в санданско

Хората от селата и града очакват ревизия и възмездие

 Левуново за Тотев: Всичко има начало и край!

 lilyanovo-sabranie-1РЗС издига за кметове на с. Левуново Венци Петров, на с. Хотово Велин Антов, на с. Лешница Мирослав Тачев, на с. Лиляново Димитър Мичев

 

В поредните четири села РЗС проведе многолюдни събрания с въпроси и отговори по важните за хората теми.

На общо селското събрание в  Левуново – родното село на Тотев,  брат му, в желанието си  да го защити заяви: „Нищо вечно нема”.

„Тези думи на Цано Тотев ще се окажат пророчески” – сподели с притаен дъх възрастен човек след събранието и добави: „Стига им, немат ли срам, не се ли наядоха”. В обръщението си към събранието Яне Янев  остро възрази срещу феодалния модел на управление и заяви, че селата са потънали в нищета и мизерия. Той увери хората, че след октомври, когато избирателите изпратят Тотев в пенсия, Левуново ще постигне много повече.levunovo-sabranie-1

В Хотово, отвратени от сегашния кметски наместник назначен от Андон Тотев, хората спонтанно изразиха желанието си за промяна и посочиха конкретните проблеми:

–        всичко е занемарено, мръсно и потънало в бурени.

–        нямаме лекар, а медицинската служба, банята и пералнята са като кочина

–        няма дори контейнери за боклук

leshnica-sabranie-1

Лешница посрещна Яне Янев с надеждата, че новия общински кмет ще до изгради канализацията и водопровода в селото и ще асфалтира улиците. Хората изразиха задоволството си, че Мирослав Тачев, известен тук като бай Славчо, е кандидата за кмет на РЗС  и ще се бори реално за нова инфраструктура на селото така както реши проблема с поливната вода на Лешница.

В Лиляново надеждите за нови работни места, асфалтирани улици и нова стратегия за развитите  на селския туризъм са свързани с кандидата за кмет на РЗС – Димитър Мичев.  Яне Янев увери присъстващите, че той е човекът, който със своята работоспособност и отзивчивост ще реши проблемите на Лиляново и ще спре имотните схеми, ощетяващи местните собственици.

 

Обединяващото от четирите събрания бе желанието на хората най-после да има наказания за кражбите и злоупотребите в общината. Или както бай Стоян Антов от Хотово с въздишка обобщи: „Абе Тотев е за затвора, но и да не е там, да му вземат откраднатите пари и да го оставят с моята пенсия та да види как се живее!”

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене