НОВА КАДРОВА РОКАДА! Емил Секулов поема управлението на Първо РУП – Благоевград, комисар Й. Латинов става шеф на РУП – Симитли

Началникът на Охранителна полиция във Второ РУП – Благоевград, главен инспектор Емил Секулов, поема управлението на Първо РУП. Настоящият началник комисар Йордан Латинов става шеф на РУП – Симитли, ръководният пост е вакантен от месец, след като бившият шеф Пламен Мичев излезе в пенсия.

Кадровата рокада се очаква да стане факт в близките дни. Официално заповеди не са връчени, но готвените промени вече се коментират усилено. Запознати твърдят, че комисар Латинов доброволно се оттегля от ръководния пост, депозирал е заявление.

Номинираният за началническия пост гл. инспектор Емил Секулов е служител на МВР с над 20-годишен професионален опит, започва работа през 1995 година, бил е временно изпълняващ длъжността зам. директор на Областна дирекция „Полиция“. Той е и бивш шеф на Регионално звено БОП.

След закриването на звеното през 2013 година шефът на антимафиотите Е. Секулов бе назначен на работа във Второ РУП – Благоевград. Той е в близки отношения със семейството на настоящия депутат Д. Савеклиева и съпруга й.

Настоящият началник на Първо РУП – Благоевград комисар Йордан Латинов също е утвърден кадър, работи в ОД на МВР – Благоевград от 1996 година, от 2006 до 2010 годин е началник сектор „Икономическа полиция“, заемал е и длъжността началник на секторите СОД и УССД при ОД на МВР – Благоевград. Той пое управлението на Първо РУП – Благоевград през 2014 година.

Припомняме, че от началото на седмицата на зам. директорския пост в областната дирекция бе назначен бившият началник на Второ РУП – Благоевград Петър Зашев, който стана и криминалист №1 в Пиринско.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене