Ремонтните дейности на 11 улици от инвестиционната програма на Община Благоевград продължават и през септември заради обжалвана процедура

Обжалване на обществената поръчка и процедурата за избор на изпълнител са причините ремонтните дейности по 11 улици в Благоевград да продължат и през месец септември. Дупнишката фирма „Мегаинвест-холд“, участник в обществената поръчка, обявена през месец февруари, обжалва избора на изпълнител по позиция №1: „Ремонт на уличната мрежа на територията на община Благоевград“. Така бе спряно и забавено асфалтирането на улиците, включени в Инвестиционната програма на Общината.
„Пиринстройинженеринг” ЕАД, която печели поръчката, отговаря на всички посочени от Общината условия за изпълнение на ремонтните дейности. На 8 април излиза решение за възлагане, което обаче се обжалва пред съда от „Мегаинвест-холд“. Следват две решения в полза на Община Благоевград- от Комисията за защита на конкуренцията и Върховния административен съд, с което делото приключва окончателно. След дългото, умишлено забавяне от 6 месеца, договорът за ремонта на улиците е сключен през месец август.
С поръчката се възлагат ремонти на улиците „Георги Попов”, „Даме Груев“, „Вихрен“, „Трети март“, „Христо Силянов“, „Христо Чернопеев“, „Христо Смирненски“, „д-р Владимир Бъчваров“,”Света гора“, транспортната алея в парка на ул. „Даме Груев“ и ремонт на ул. „Прилеп“.
Вече са асфалтирани ул. „Христо Смирненски“ в участъка от ул. „Отец Паисий“ до ул. „Митрополит Борис“, участъка от ул. „Христо Смирненски“ до ул. „Св. Иван Рилски“, участъка от пресечката си с ул. „Христо Смирненски“ до ул. „Васил Априлов“. На всички посочени улици е ремонтирана отводнителната система, дъждоприемните отоци, повдигнати са ревизионни шахти, извършени са изкърпвания на асфалтови настилки и е поставен един основен асфалтов пласт.
В момента се извършват ремонтни дейности по ул. „Георги Попов“ и ул. „Даме Груев“. Започна и работа по улиците „Вихрен“ и „Трети март“.
Община Благоевград се извинява на жителите на града за неудобството, причинено от фирмата, обжалвала процедурата и забавила изпълнението на Инвестиционната програма. Фирмата-изпълнител ще работи по завършване на всички улици от Инвестиционната програма, които са й възложени, като се съобразява с метеорологичните условия и удобството на гражданите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене