Наказаха пенсионер, прикачил се към комшия за ток на аванта

Изобретателен пенсионер от село Горна Гращица седна на подсъдимата скамейка в Районен съд – Кюстендил, след като съседът му „изпищял” от високи сметки за ток съобщи struma.bg. До разкриването на далаверата се стигнало след като потърпевшият Орлин Костов подал жалба в енергодружеството в Кюстендил, че сметката му за ток „набъбнала” три пъти.Проверката от страна на техниците от дружеството установила, че комшията на Костов – Никола Станчов Николов, през февруари 2015 г. се прикачил с кабел към електроразпределителната мрежа на съседа си, като така си спестявал сметките за ток.

Не го е направил защото е беден, и той, и съпругата му получават пенсии, и то не от най-малките, каза селският кмет Румен Чучков. Според него Никола Николов най-вероятно е искал да се прикачи към уличното осветление на селото, но тъй като не бил електротехник, не направил разлика и се закачил към комшията си.

„След като техниците откриха каква е причината за високите сметки, двамата комшии, които бяха приятели, винаги заедно ходеха и в гората да берат дърва, и в кръчмата вечер на чашка, не си говорят”, казва още селският първенец.

След като видял, че няма мърдане, Никола Николов поиска споразумение с прокуратурата. Наказанието му е пробация за срок от шест месеца, като част от наказанието е и половин година два пъти седмично да се среща с пробационен служител.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене