Роми бракониери нападнаха горски, изхвърлиха ги от конфискувана с крадени дърва уазка

Пореден случай на саморазправа с горски служители от системни нарушители е извършен преди дни в района на самоковското с. Ново село, съобщиха от Югозападното държавно предприятие. При проверка след подаден сигнал за незаконна сеч и транспортиране на дървесина служители на „ДГС Самоков” забелязали автомобилУАЗ, управляван от лица от ромски произход. При опит да бъде спрянводачът отказва да се подчини и тръгва да бяга в посока Самоков.

След подаден сигнал до РУ на МВР в града на място незабавно се отзовават полицейски служители. При проверката се установява, че в автомобила се транспортират 2 пространствени кубически метра букови дърва за огрев, без превозен билет и без контролна горска марка.

Служителите на „ДГС Самоков” са се разпоредили автомобилът да бъде задържан, а на лицето, което го управлява, да бъдат съставени актове за констатираните нарушения по Закона за горите. Докато транспортират превозното средство до двора на стопанството, проверяващите са били засечени от два автомобила. При създалата се ситуация задържаните успяват да избягат, а горските служители са нападнати от събралата се вече тълпа и изхвърлени от конфискувания автомобил.

Инцидентът на територията на „ДГС Самоков” е поредният за саморазправа с горски служители от страна на системни нарушители. Заради безнаказаността на бракониерите посегателствата в района са ежедневие и отдавна са се превърнали в рецидив.

От началото на годината към момента за констатирани нарушения по Закона за горите на територията на „ДГС Самоков” са съставени 198 акта. Задържани са 24 куб. метра строителна дървесина, 17 пространствени куб. метра дърва, 5 МПС, 2 каруци и 4 моторни триона. /струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене