Джигит от Буково с почти 4 промила алкохол спипан зад волана

Много пиян водач зад волана опита да счупи рекорда за най-много промили алкохол. Мъж от гоцеделчевското село Буково бе спипан посред бял ден във вторник в Гоце Делчев. Пътните полицаи забелязали криволичещия по улица „Бяло море“ лек автомобил „Форд Орион“ и го спрели за проверка. Шофьорът едва се държал на краката си, стискал здраво волана, за да не падне. Дрегерът отчел наличие на 3,83 промила алкохол в издишания от пишман водача въздух. Друг почерпен зад волана е заловен във вторник в 21,05 часа в петричкото село Коларово. 60-годишният петричанин М.Л. карал лек автомобил „Фолксваген Голф“ с наличие на 2,68 промила алкохол в кръвта. По двата случая са образувани бързи производства. Шофьорите са задържани със заповед в ареста до 24 часа.

Шофьор се спаси от горяща кола

Огнен инцидент в лек автомобил се размина без пострадали. „Мерцедес“ се запали в движение във вторник на улица „Христо Ботев“ в Разлог. Огънят лумнал към 12,30 часа. Шофьорът успял да излезе навреме от возилото и се отървал само с уплаха. Други водачи на МПС се опитали да потушат огнената стихия с пожарогасители, но не се справили. Извикан е екип на РС ПБЗН – Разлог. Огнеборците успели бързо да се справят с огъня. Нанесени са сериозни материални щети на мерцедеса. Техническа авария е причинила избухването на пожара в леката кола.

Млад джигит без книжка зад волана

Полицейски служители на 02 РУ – Благоевград заловиха млад шофьор без книжка да кара кола в града. Лек автомобил „Фолксваген Голф“ е спрян за проверка към 22:10 часа във вторник на улица „Промишлена“. Возилото шофирал 19-годишният благоевградчанин О.Г. В хода на проверката е установено, че младежът шофира колата без да притежава свидетелство за управление на МПС. Срещу него е образувано бързо производство.

Петрички полицаи пък намериха незаконно оръжие при проверка във вторник към 11:00 часа в частен дом в село Ключ. В къщата живее 72-годишният Н.Г. Служителите на полицията намерили и иззели от една от стаите гладкоцевна пушка с неустановена марка, за която не са представени необходимите надлежни документи. Образувано е досъдебно производство по случая. Възрастният мъж може да бъде осъден между 2 и 8 години затвор за притежание на оръжие, за което няма разрешително

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене