Отец Гелеменов: Адът се пренесе на земята! Демони карат хората да се самоубиват

Продадоха ни на американците, ако вдигнем революция заради тока, сините каски ще ни смачкат

Отец Георги Вилхелм Гелеменов служи днес смирено на Централните софийски гробища. Той обаче е известен като единствения духовник у нас със западна тапия за екзорсизъм (гонене на демони). Разговаряме с него по повод вълната от лудост, насилие и самоубийства, обхванала отново страната.

– Отче, Гелеменов, заради жегите ли, но отново има вълна от агресия в България. Младежи едва не убиха дете, оставено на грижите им. Масово жени се самоубиват, като скачат от балкони, какво се случва?

– Това не е от вчера, от няколко години вървят тези процеси, които сега се задълбочават. Установих, че седми-осми месец много хора си заминават от тоя свят. Особено около и след 20 юли се случват различни нещастия. Само двама светци са взети живи на небето Свети Илия и Свети пророк Елисей. Там където са те сега, трябва да се попълни бройката, защото има някакъв баланс между света на животите и мъртвите. Когато тук станем повече, дядо Господ привиква мнозина скоропостижно по един или друг начин. А горе трябват всякакви хора – и млади, и стари, и учени, и прости.

–       Звучи доста злокобно този невидим баланс?

–       Това е наистина един злокобен духовен цикъл, но от наша гледна точка. Когато те отидат в другото измерение, което ние наричаме Отвъдното, покойниците започват училище. Ангелските работници ги записват в различни класове в зависимост от техните способности. Ще ви разкрия и нещо, което не съм разказвал. Доста често напоследък започнах да сънувам покойниците, които опявам на Централните Софийски гробища. Яви ми се на сън едно детенце на година и шест месеца, което почина без време. Една ученичка го държеше за ръката и го водеше някъде. Около тях имаше много високи сгради с колони и едни спуснати завеси отгоре им. И аз я питам, къде го водиш това детенце, а тя ми отговаря – „как къде на училище”. Тук ни обучават, за да можем да станем небесни администратори“.

–       Казвате, че горе попълваме бройка, но нали все пак има разлика, защото според християнството самоубийството е грях?

– Това е много тежък грях. Колкото ни е отредено, трябва живеем. Пред слугите на Дявола обаче  няма защитени. На  мой колега свещеник жена му също се обеси.

– Според психолози, щом жените, които са по-устойчиви психически решават да се самоубият , то наистина положението в България е отчайващо. Други пък коментират, че не сме религиозни, затова по-лесно сме стигали до идеята да прекъснем земния си път сами?

–       Безперспективността в комбинация с мизерията – именно те водят до тежки психически усложнения. От друга страна най-добрите ни лекари са избягали на Запад, а тези, които са останали в България, не могат да въздействат на психично разклатените люде. Иначе по повод приказките как  не сме религиозни на психолозите ще кажа само, че още през 2 век Тертулиан (един от изявените учители на Църквата-б.р.) казва -“душата по природа е християнка“. Така че  независимо, дали сме кръстни или не, то Христос е в душата на всеки човек. Кръщението е само една конфирмация, потвърждение на тази същност. Иначе няма спор-самоубийството си е грях. Аз обаче правя компромис и отслужвам заупокойна молитва. Води ме моето убеждение, че болшинството от самоубийците не разполагат със себе си. Те са били подмамени от зли сили, чиято цел е да доведат падналия духом човек до гибел.

– Според религиозната трактовка тези хора отиват в ада. Но от друга страна болшинството българи са много бедни – нямат пари за храна, лекарства, за ток, политиците са ни корумпирани, правосъдието е като криво огледало. Колко по-лошо би било в ада?

– Днес Адът наистина се е пренесъл на земята. Но явно и през това трябва да преминем. Това са изпитания. Ситуацията се усложнява допълнително, защото около нас гъмжи от демонични сили от различни рангове и подземни нива. Те изкушават хората или направо се вселяват в тях. Аз съм убеден, че в Съда трябва да има свещеник екзорсист. Много от престъпниците са ми споделяли „отче, сякаш не бях аз, един вътрешен глас ми казваше открадни или намушкай човека“. Не че това трябва да бъде смекчаващо вината обстоятелство, но съдията и заседателите трябва да взимат предвид експертиза и на  екзорсиста.

–       Вие сте се сблъсквал с много случаи на паранормално присъствие, бихте ли дали пример?

–       Едно момче, непълнолетно, тъкмо го бяха пуснали с мярка подписка от МВР-то и майка му тутакси го доведе при мене. Разбрах, че е наркоман. Трябва да знаете, че 90% от хората, злоупотребяващи с психотропни вещества, в това число и с алкохол, са под контрола на демони. И питам го „защо бе момче, удари жената на касата по главата и й взе парите“, а той ми отговаря, че нямал никакво чувство за страх. Една сила го бутала напред и му обещавала да го пази. С тия деца трябва да се работи много. Лошото е, че обикновено, ако са  непълнолетни, ги изпращат в поправителния дом в село Бойчиновци. А там, освен да пропаднат още повече или да се усъвършенстват в престъпния занаят, друго не се случва.

–       Кой организира и направлява тези зли сили и създания, които ни изкушават към греха?

–       Това е Сатаната – същият, който беше шефа и на Петър Дънов.

–       Защо православното духовенство отричате Дънов?

–       Защото той е най-големият сатанист. Нали знаете, че неговият знак, който той поставя на книги и прочие, е пентаграма. А това е знакът на Сатаната. Същият този, който задава различни задачи и на демоните. Ето наскоро  един общински служител от Южна България го беше много загазил. Когато отидох при него и започнахме ритуала, съществото започна през устата му да ме попръжва: „Попе майка ти…“. Аз обаче продължих с молитвите и светената вода. Накрая извадих цели седем демона. Те излязоха от него последователно със силно викане, тръшкане, пяна от устата и разтрисане на цялото тяло. Слава на Бога, човекът вече е добре.

–       Вие сте единственият наш духовник завършил школа за екзорсисти. Бихте ли вдигнали завесата как попаднахте в това училище?

– Това беше специализиран курс, който тогава провеждаха към църквата Мариен кирхе в град Рощок. По правило екзорсизмът си е католическа практика. Първият ми случай беше с обладано от много мощен демон момиче. То беше изпаднало в будна кома. Отидохме при него заедно с колеги-католически свещеници. Те започнаха да се молят, аз също. Има си екзорсистки молитви във всички требници, било православни,  католически или протестантски. Това са молитвите – Василиеви, Златоустови. Киприяновите молитви на Запад ги няма, защото разпространение им спира само до България.

–       Млади и стари вече масово ходят по улиците с наведени към телефоните глави и слушалки в ушите. Как гледате на древните пророчества, според които именно технократската зависимост ще отвори пътя за идването на Антихриста?

– Така ще стане, но има и друго нещо, което не се знае. Аз съм установил, че зло същество може да проникне в нашата реалност и през телевизора и през монитора на компютъра. Затова категорично не бива да се гледат,особено от подрастващи, филми на ужасите, както и филми и снимки на вампири и таласъми. Не е тайна, че сега покварата върви по Интернет. Има и 25-и кадър, с който ни зомбират рекламисти-сатанисти. Днес на практика чрез технологиите могат да ни внушат на подсъзнателно ниво да извършим всичко, без да го осъзнаваме.

–       Защо според вас вече 26 години сякаш тъпчем на едно място и ставаме все по-бедни и нещастни?

–       Има местни сили които ни дърпат надолу, но и външни. Чували сте за тайния световен план „Ран-ът“, който предвижда съсипване на икономиката ни и заграбване на територията ни. С две думи ние сме продадени. В момента сме американска колония и те си правят с нас каквото си искат. Отделно у нас има политици сатанисти и последователи на различни езически култове. Това допълнително усложнява ситуацията, защото те не слугуват на България, а работят за Рогатия и за себе си.

–       Сега се гласи ново увеличение на цената на тока, имаме ли полезен ход, революция ли да вдигаме?

–       Винаги съм бил „за“ революцията, но сега точно сме се докарали до там, че не можем.

– Защо?!

– Ще влязат сините каски на НАТО и ще ни смачкат. Има една клауза , която казва, че която държава бъде нападната или където има неправомерни действия, при сигнал от властите влизат войски на НАТО от съседна държава и се саморазправят с митингуващите.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене