„Животът е с предимство“: Младите гербери от Петрич проведоха обучение с деца и родители за безопасността им на пътя

Кандидатът от ПП ГЕРБ Д. Бръчков : Грижата за децата е наша отговорност, работата с младите и подобни обучения, могат да спрат безумието по пътищата

След като преди дни, младежите на ПП ГЕРБ в Петрич започнаха инициатива срещу безумието по пътищата под надслов „Животът е с предимство“ и излязоха с плакати по улиците на града, днес младите хора организираха обучение на децата от града, как да бъдат културни участници в движението и какво да правят, за да са в безопасност.

Днешната акция на младите гербери бе втория етап от стартиралата инициатива, на която присъстваха кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ Д. Бръков, общинските съветници от ГЕРБ, Г. Ангелски началник на Областен отдел „Автомобилна Администрация“-Благоевград, в качеството му на родител.

В мероприятието се включиха много деца и родители. Апостол Ячков проведе беседа на децата по-безопасност на движението,светлините сигнали и знаци. Малчуганите слушаха внимателно и участваха активно с вдигане на ръка. Часът на г-н Ячков бе крайно интересен за децата.

Пред репортер на struma.com кандидатът за кмет Димитър Бръчков заяви : Нашата основна грижа трябва, да бъде опазването живота на децата на пътя.След броени дни започва учебната година и вниманието ни трябва да бъде насочено към най-малките и тяхното безопасно движение,за да могат родителите им да бъдат спокойни. За съжаление, през последните седмици се случиха трагедии ,които отнеха живота на наши съграждани смятам,че с подобни обучения и работа с младите хора ,можем да спрем това безумие по пътищата ,каза г-н Бръчков.

 

Елена Митова

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене