Щастлив край – намериха загубения дядо от Крупник

 

Човекът е прекарал 5 дни под открито небе

83-годишният Борис Джаферски от симитлийското село Крупник, който бе в неизвестност в продължение на пет дни, е открит невредим. Това съобщи кметът на селото Григор Дуев. Човекът е намерен жив и здрав в местността Добротино, над Кресненското дефиле. Човекът е живял няколко дни под открито небе. Въпреки, че състоянието му видимо е добро, той е закаран на медицински преглед за уточняване на състоянието му.

Възрастният мъж изчезна след като излезе на разходка в планината в последните дни на август. Полицаи, пожарникари, планински спасители с 4 кучета, ловци, роднини, както и много доброволци, се включиха в издирвателната операция за него. Човекът е опитен планинар, но след като близките му нямаха два дни връзка с него, предположиха, че нещо се е случило докато се е разхождал и потърсиха помощ от планинските спасители. В края на краищата нещата са наред и възрастния човек е намерен невредим.

Борис Джаферски познава много добре гората, защото дълго време е живял във високопланинското село Брестово. От няколко години обаче се върнал и заживял при сина си в Крупник.

През последните седмици това е само поредният случай на изгубил се човек в планината. От ПСС напомнят на излезлите в планината да следват маркировките, да не остават по-тъмно и винаги да тръгват с добре заредени батерии на мобилните си телефони. Припомняме, че преди седмица в Рила се загуби млад мъж на 21 години, който след няколко дни издирване бе открит мъртъв. След оглед на мястото, на което бе намерен трупа на момчето стана ясно, че то се е подхлъзнало и при падане в пропастта се е ударило фатално, което му е струвало и живота.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене