Без категория

Националния печат

печат

“Капитал Daily”

Министър Данов ще регулира павилионите в общините

Разрешенията за поставяне на преместваеми обекти в населените места да се издават по единна наредба на министъра на инвестиционното проектиране вместо във всяко населено място общинският съвет да изработва отделен нормативен акт. Това предвиждат част от промените в Закона за устройството на територията (ЗУТ), които са публикувани в правителствения портал за обществени обсъждания и чакат публичните мнения до 28 февруари.

Сметната палата се връща четири години назад

Сметната палата става поредната експертна институция, която по принцип трябва да бъде независима, но ще попадне под влиянието на политиците.

“Труд”

Чакаме „да“ от Брюксел за западната дъга

България очаква всеки момент одобрение от Европейската комисия за втория етап на западната дъга на столичното околовръстно. Това съобщи вчера регионалният министър Десислава Терзиева. С проекта, чиято стойност е 108 млн. лв., държавата кандидатства по оперативна програма “Регионално развитие”.

Орешарски: Трябва ни и VIII блок в „Козлодуй“

Необходим ни е и 8-и блок в АЕЦ “Козлодуй”. Това отговори премиерът Пламен Орешарски по време на среща с журналисти на въпрос дали България има нужда от АЕЦ “Белене” при положение, че ще строи 7-и блок в централата в Козлодуй.

“Сега”

И електронното правосъдие се отлага поне до 2020 г.

Три месеца след като стана ясно, че въвеждането на електронното правителство се отлага за 2020 г., същото се случва и с е-правосъдието. Въпреки че в края на 2012 г. правосъдното министерство обяви концепция, според която единният правен портал трябваше да започне да работи до 2015 г., в края на миналата седмица ведомството е качило на страницата си нова стратегия, която отлага концепцията с поне пет години.

Регистрираните в бюрата по труда безработни минаха 400 000

Регистрираните в бюрата по труда безработни минаха 400 000 за първи път в кризата и през януари те са били 401 233, отчетоха вчера от Агенцията по заетостта. За последно над 400 000 безработни е имало през януари 2006 г. – 432 308. От АЗ обясняват ръста на регистрациите заради мерките на трудовите посредници да се активизират обезкуражените да си търсят работа или да се възползват от възможностите за обучение и субсидирана заетост.

 “Стандарт”

Брюксел обува 330 000 бедни

Храна, дрехи, обувки и памперси ще осигури Брюксел за най-бедните българи по нова оперативна програма. Страната ни ще разполага със 120 млн. евро до 2020 г., от които 104 млн. евро идват от ЕС, обясни за „Стандарт“ зам.-министърът на труда Росица Янкова. Досега помощите за бедни – ориз, захар, олио, фасул, се раздаваха чрез Фонд „Земеделие“ и Българския Червен кръст (БЧК) два пъти в годината.

Раденовски на бял кон в “Пирогов”

Здравният министър д-р Таня Андреева смени управата на „Пирогов“ вчера. Две трети от борда на директорите бяха подменени. Андреева върна в спешната болница бившия й шеф проф. Димитър Раденовски. Заедно с него в управата бе поставен и проф. Веселин Борисов. Двамата заемат местата на представителите на финансовото и здравното министерство – Георги Маламов и проф. Петър Николаков. Засега обаче доц. Стоян Миланов остава директор на клиниката.

“24 часа”

Матури и за 4-годишните

Още на 4 години децата ще държат миниматури от началото на следващата учебна година. Тестването ще е по езиково развитие на малките в детските градини.

Стягат стая за независимите в НС

„Очаквам още хора да излязат от парламентарната група на ГЕРБ. Надявам се те да се присъединят към нас и като съберем 10 човека, да направим нова група в Народното събрание“. Това заяви Георги Марков, първият отцепник от ГЕРБ.

 “Монитор”

Пети депутат бяга от ГЕРБ

Пети народен представител излезе от парламентарната група на ГЕРБ. Ексшефът на НАП Красимир Стефанов депозирал искането си да стане независим депутат вчера точно в 8,53 ч. сутринта, час преди колегите му да се съберат в НС за извънредно заседание.

По 20 служители дневно на детектор на лъжата

Средно по 20 служители всеки ден сядат на детектора на лъжата в различни специализирани фирми у нас по нареждане на шефовете си. Това показва проверка на „Монитор” сред столичните компании за полиграфически изследвания. Работодателите използват детектора на лъжата най-често, за да проверят дали подчинените им са лоялни. През последните години частните полиграфически фирми отчитат все по-голям интерес.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене