Загиналият банскалия под връх Вихрен гурбетчия в Англия

42-годишният Георги Обецанов от Банско беше открит вчера мъртъв на пътеката, свързваща връх Вихрен и хижа „Вихрен”. Г. Обецанов тръгнал по пътеката заедно с дъщеря си, съпругата си и нейната сестра, но се разделили и той продължил сам. По обяд мъжът е открит да лежи неподвижен на земята от случайно преминаващ турист, който незабавно подал сигнал на тел. 112.

В ПСС – Банско сигналът е постъпил около 13:00 часа и на място се отзовали 10 планински спасители, които транспортирали тялото на Обецанов до хижа „Вихрен“. От там с линейка е закаран за МБАЛ – Разлог. Служители на РУП – Банско също са посетили мястото и са направили оглед на трупа, при който не са констатирани следи от насилствена смърт. В края на работния ден вчера в централата на ПСС – Банско все още нямаше информация каква е причината за смъртта на 42-годишния банскалия.

Георги Обецанов и съпругата му Марияна живеят и работят в Англия от около 15 години. Имат една дъщеря. Той работи в областта на строителството, а съпругата му в банковата система.

Според близки на семейството Г. Обецанов е имал здравословни проблеми и преди няколко месеца е претърпял сърдечна операция в Англия, при която му е поставена изкуствена клапа. Семейството е щяло да пътува обратно за Англия на 10-и септември.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене