Окошариха Банго Васил за 970 грама амфетамин в мазето му

Задържаха един от най-известните крадци в Кюстендил Васил Лулев, популярен с прякора Банго Васил. 37-годишният мъж, който преди няколко месеца излезе от затвора, попаднал в полицейския арест, след като криминалисти от РУП – Кюстендил открили почти килограм канабис и амфетамини в мазето му в бл. 97 на кв „Запад” в областния град, съобщи struma.bg

При претеглянето е установено, че амфетамините, открити в мазето на Лулев, тежат 970 грама. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест.

Задържаният Васил Лулев е известен на полицията с множество противозаконни деяния, осъждан е. По случая е започнато досъдебно производство в Районна прокуратура – Кюстендил. Последното влизане в затвора на Банго Васил бе преди около две години, когато попадна в полицейска клопка заедно с небезизвестния Стоян Гецев-Кравата и Любомир Илиев-Ломския за голяма наркосделка по време на операция с кодово име „Наглецът”.

Стоян Гецев бе обвинен за ръководене на организирана престъпна група и разпространение на наркотични вещества и получи присъда от 8 години. Ломския, който бе осъден на 4 г., и Лулев /1.8 г./ бяха признати за виновни за участие в престъпната група и разпространение на наркотици. Томанов и Пресолски, които са участвали в разпространението на наркотичните вещества, също получиха присъда от по 1.8 г. Групата бе задържана на 8 август 2011 година, тогава бяха иззети 3 кг хероин, както и 48 хиляди евро.

По същото време Кюстендилски окръжен съд постанови и 35 месеца затвор за Васил Лулев, затова, че в течение на година и половина е укривал два леки автомобила на цена 47 000 лева, за които е знаел, че са придобити чрез престъпление. Едната от колите е свързана с т. нар. „лизингова измама”, тъй като е собственост на столична фирма, а другата е открадната от частно лице.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене