Даниела Елинова: Ските имат бъдеще в България!

Представи се на нашите читатели…
– Казвам се Даниела Иванова Елинова и съм родена на 05.03.1997 година в гр. Добринище.

Може би ти е направило впечатление, че в “Топ преса”, винаги в рубрика “Деца За Пример” се интересуваме от първата стъпка на интервюирания. Какво беше твоето начало? Кога започна да се увличаш по ските?
– Случи се когато бях на 6 години, прекарвайки със семейството си един уикенд на пистата до хижа „Гоце Делчев”, Добринище. Спомням си как си сложих ските, а майка ми се съгласи да ме дърпа с щеките по лек наклон, за да се спусна. Аз обаче паднах и изпитах болка в крака, което ни принуди да прекратим ваканцията си, отправяйки се към личния ми лекар. За радост, се оказа, че съм добре и само съм се уплашила от това ново за мен приключение. Именно този различен за мен ден ме запали по ските. След това се записах в местния отбор по ски и тренирах само уикендите, като се спусках и за лично удоволствие.

Daniela-2
Кое те накара да практикуваш този спорт не само като хоби, но да се развиваш в тази насока по-целеустремено, да го приемеш за свое призвание?
– Бях на 10 години, когато баща ми ми съобщи, че започвам да тренирам към ски клуб “Юлен”, гр. Банско. Точно за това мечтаех. Тогава цяла нощ не спах от вълнение. До ден днешен съм член на”Юлен”, като тази година бях приета и в женския национален отбор по ски.

Кои са предимствата или добрите страни на спорта в планината? Кое е специалното нещо, което те кара да се връщаш на пистата отново?
– Като цяло са много причините, заради които се насочих именно към ските. Една от тях е красотата на зимата и планината. Много харесвам гледката от върха и момента, когато се спускам със ските по склона. Чувството е необикновено, направо изумително.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса /от 28 Август до 03 Септември  2015 г./

Daniela-3

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене