СПОРТНАТА ЗАЛА В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ Е ПОЧТИ ГОТОВА. ОТКРИВАТ Я ДО МЕСЕЦ!

Спортната зала в град Гоце Делчев ще бъде готова в началото на месец октомври.

11948214_553797728107037_1322546337_n-565x670

Това съобщиха от ръководството на община Гоце Делчев поради засиления гражданки интерес. Припомняме, че след години обещания от страна на редица правителства, накрая правителството Орешарски отпусна необходимата сума за изграждане на така нужната многофункционална спортна зала в град Гоце Делчев. Спортното съоръжение включва хотелска част за настаняване на гостуващи отбори, ресторант, фитнес и 1200 местна спортна зала.

Очаква се залата да повлияе много положително върху редица спортове развивани в Община Гоце Делчев, като хандбал, баскетбол, волейбол, бойни спортове и други.

Хандбалистите например очакват с нетърпение откриването, за да посрещат мачовете си от Б група на националното първенство именно там.

Така в района се образува спортен комплекс със стадион, закрита зала с фитнес, а скоро се очаква да започне и реновирането и на градския плаж,който се намира в съседство.

От община Гоце Делчев обмислят да превърнат частта от градския парк между стадиона и залата в паркинг, за да се реши проблема с паркирането по време на мачове и други спортни и музикални събития.

Това е пореден общински проект в завършителна фаза, като след приключването на Градския парк, 26 улици и зелени площи към него, скоро бе реновиран основно и парк Панорамата, а към проекта бяха подменини ВиК, асфалт и тротоари на още 28 улици.

От общинското ръководство анонсираха и стартиращия след няколко месеца одобрен проект за подмяна на ВиК, асфалт и тротоари на 30 улици в целия район на „Косова махала”, около Трето ОУ и „Комсала”, както и основно облагородяване с настилки, беседки и детски площадки на междублоковите пространства около Дом на културата, при бившия УКВ завод, ж.к.”ЮГ” и ж.к.”Дунав”, което ще върви успоредно със санирането на блоковите комплекси.

goceto.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене