Трима младежи не спряха на стоп-палка в Петрич, спипаха ги с канабис и везна

 

Трима младежи не спряха на стоп-палка в Петрич, спипаха ги с канабис и везна, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Благоевград.

На 27.08.2015г. в района на бензиностанция, находяща се на изхода на гр.Петрич в посока с.Първомай, от полицейски служители на РУ-Петрич, е подаден сигнал за проверка на лек автомобил „Опел Кадет”, който не се подчинява и продължава движението си. След като автомобилът е застигнат и спрян на ул.”Цар Симеон” в гр.Петрич, от полицейските служители е установено, че същият се управлява от К.С./18г./ от с.Михнево, общ.Петрич, а в него пътуват: А.К./19г./ и 16-годишен младеж и двамата от с.Първомай.

В хода на проверката в автомобила са открити везна и зелено-кафява, тревиста маса с общо тегло около 3,8 гр., която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

В хода на извършена на 27.08.2015г. проверка в частен дом, находящ се в гр.Петрич, от полицейски служители на РУ-Петрич, е открит найлонов плик, съдържащ около 3,8 гр. сухи съцветия, които след направен полеви тест са реагирали положително на марихуана. Като обвиняем за извършено престъпление по чл. 354А, ал.3, пр.2 т.1 от НК е привлечен И.Г./27г./ от гр.Петрич.

Около 18:25 часа на 27.08.2015г. на кръстовище, образувано от бул.”Димитър Солунски” и бул.”Александър Стамболийски” в гр.Благоевград, лек автомобил „Фолксваген Поло” с 23-годишна водачка от гр.Благоевград, отнема предимството и блъска мотоциклет „Хонда” с 42-годишен водач от гр.Благоевград. Вследствие на инцидента е пострадал мотоциклетистът, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение.

Бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б от НК е образувано срещу А.Б./44г./ от гр.Петрич. Около 02:05 часа на 28.08.2015г. по ул.”Цар Борис” в гр.Петрич, същият е управлявал мотопед „Балкан” с наличие на 1,51 промила алкохол в издишания въздух. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа.

pirinsko.com

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене