Най-добрият петрички алпиец Г. Нушев стана №1 на тенис в Г. Делчев

Петричанинът Георги Нушев спечели турнира по тенис за аматьори в Гоце Делчев за „Купа Самандови“ на сингъл и стана първият носител на трофея, който не е местен. След драматичен мач срещу финалиста от предишната надпревара Атанас Кръстилов най-добрият алпиец от града на кестените надделя над неврокопчанина с 2:1.

67

В малкия финал Златин Мингов надви също с 2:1 Александра Самандова, единствената дама сред 24-те участници от Гоце Делчев, Петрич, Хаджидимово, Банско, София и др.

Без име

Броят на мераклиите за тазгодишния есенен носител на „Купа Самандови” бе рекорден за проведените надпревари до момента и предложи много драми и изненади. Една от тях бе отпадането на финалиста от последния пролетен турнир Кирил Аврионов, който в ролята на поставен в първия кръг падна от Тодор Николов още в дебютната си среща. Загубилият обаче съвсем не остана безмълвен зрител, а седна в стола на съдия, демонстрирайки безпристрастност. Друг дежурен участник в решителните двубои – Мариян Ловков, също отпадна рано, отстранен от шампиона Георги Нушев.

66

Ще се запомни загубата на един от най-колоритните неврокопски състезатели Павлин Прокопов. Той трябваше да признае превъзходството на племенника на кмета на Хаджидимово Людмил Терзиев – Аспарух Терзиев, а в жертва на емоциите му стана неговата ракета, която счупи след поредната грешка.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене