Местния печат

„Вяра“

Шивачките от „А. М. Шуус” в Дупница излизат на протест, искат си юлските заплати

Едночасов предупредителен протест обявяват днес в „А. М. Шуус” ЕООД – Дупница. В знак на несъгласие със забавянето на заплатите за м. юли работниците в италианската фирма няма да са на работните си места от 7,30 до 8,30 часа. Един час от работното си време ще прекарат в двора на предприятието. Протестът се организира от синдикалната организация на КТ „Подкрепа” в дружеството.

Изгонен от жена си строител 3 часа спа в тревата край р. Бистрица в Благоевград

52-годишният строител Стефан Илиев се отдаде на сладка дрямка край река Бистрица в Благоевград, след като благоверната му го натири от семейното огнище. Мъжът поспа спокойно над три часа на прохлада край речното корито. За възглавница си беше сложил чантата с работните дрехи. Случайни минувачи коментираха, че бай Стефан честичко си пийва и съпругата му го гони от семейния апартамент в благоевградския квартал „Еленово”.

БСП връща Желязната лейди в Бобов дол, Йорданка Каленичкова тръгва към кметските избори с благословията на Пловдивския митрополит дядо Николай

Бившата кметица на Бобов дол Йорданка Каленичкова, известна с прозвището Желязната лейди, се връща в кметския кабинет. С пълно единодушие БСП – Бобов дол издига кандидатурата на Каленичкова на партиен конгрес в събота.

Бившият прокурор №1 на Кюстендил Камен Пешев влиза в политиката

Eксобвинител №1 на Кюстендил, който излезе в пенсия, Камен Пешев е предложението на президентската партя АБВ за попълване на състава на Общинската избирателна комисия. Прокурорът продължи юридическата си практика, като отвори адвокатска кантора заедно с дъщеря си адвокат Анита Пешева.

Кметът Камбитов и шефката на ВиК инж. Росица Димитрова откриха модерна станция за 420 000 лв., ще следи качеството на питейната вода в Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и управителят на ВиК инж. Росица Димитрова официално откриха една от четирите нови телеметрични станции в Благоевград. Целта е чрез съоръженията да бъде наложен непрекъснат контрол върху качеството на питейната вода и нейното опазване като жизнен ресурс. Изградената система ще даде възможност резултатите от мониторинга да бъдат показвани в реално време на сайта на община Благоевград, както и на този на ВиК.

Пътни възли „Бобошево” и „Кочериново” свързват АМ „Струма” с Рилския манастир 

Връзката с пътя за Рилския манастир и лот 2 от АМ „Струма“ ще се осъществява чрез два пътни възела, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Това са пътните възли „Кочериново“ и „Бобошево“. От агенцията правят това уточнение по повод появили се твърдения, че изграждащият се магистрален участък подминава пътя за манастира.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене