На среща с кандидата за кмет на ГЕРБ Георги Андонов жители на Гоце Делчев се обявиха срещу своеволията на Общината

Липса на диалог и крещящо бездействие констатират живеещите на ул. „Драма“ в Гоце Делчев

„В продължение на 25 години общинската администрация не просто не обръща внимание на редица наши молби и жалби, но вече дори взима решения, които ни касаят пряко, без изобщо да потърси мнението ни“, оплакаха се живеещите в блоковия комплекс, намиращ се на ул. „Драма“ 51 в гр. Гоце Делчев, по време на среща, в която поискаха съдействие от народния представител от ГЕРБ и кандидат за кмет на община Гоце Делчев Георги Андонов.

Повод за недоволството на гражданите е решението на Общинския съвет в града за преустройство на Дневния център за възрастни хора с увреждания в Кризисен център, чиято дейност би трябвало да стартира в рамките на следващата година. Той ще се помещава на партера на един от блоковете – в помещение, собственост на община Гоце Делчев.

Според Андонов нарушение има, тъй като в подобна ситуация следва да бъде потърсено съгласието на хората, живеещи в комплекса. Това обаче не е направено. Именно по тази причина той се ангажира да съдейства на гражданите да търсят правата си, като сезира Областния управител и Дирекцията за национален строителен контрол.

„Ако трябва да посоча едно нещо, най-сериозната причина, която ме мотивира да се кандидатирам за кмет на Гоце Делчев, то това е, че най-после тази община трябва да започне да се управлява открито. Мнението на гражданите трябва да се чува – не само проформа, а то да бъде движеща сила, когато се взимат подобни решение“, коментира Георги Андонов. Това, което според него липсва в момента в отношенията между управляващите и жителите на общината, е диалог.

„Когато се взимат такива решения, те не може да се взимат еднолично от собственика в лицето на община Гоце Делчев“, коментираха гражданите. „Ние също имаме отношение към случващото се  в тези блокове, имаме своите опасения и най-малкото, което трябваше да бъде направено, е да бъде потърсено мнението ни“, категорични са хората.

Живеещите на ул. „Драма“ 51 изразиха и недоумението си как е възможно в продължение на 25 години те напразно да се надяват пространството, намиращо се пред домовете им, да придобие нормален вид, а те да разполагат с поне малка част от условията, с каквито разполагат и другите им съграждани – паркоместа, детска площадка и пр.

Вместо това те са принудени години наред да отглеждат децата си в условия, сравними с обстановката и чистотата на въздуха на строителна площадка.

„Години наред изпращаме какви ли не жалби, молби и т.н. до общинската администрация. За съжаление обаче, не просто проблемът остана нерешен, но дори не бяхме удостоявани и с отговор. За първи път такъв получихме преди около два месеца – най-вероятно заради факта, че наближават избори“.

Гражданите разказаха за немалко случаи през зимата, в които, заради липсата на нормален път до блоковете им, се е налагало да чакат екип на Спешна помощ необичайно дълго време, тъй като при по-тежки метеорологични условия самите линейки не могат да ги достигнат.

„Не е нормално в 21 век, в държава-членка на Европейския съюз, човек да гази в кал или преспи, за да стигне до блока си“, коментираха още участниците в  срещата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене