Политическа прогноза: Започнаха совалки и пазарлъци между опоненти за толерантна кампания, тайни срещи и договорки бележат предстоящата изборна битка в Пиринско

Няма вечни приятели, или вечни врагове, има вечни интереси, това потвърждава поведението на „оперативно-интересните“ в политиката лица в Благоевград и региона. В навечерието на кметските избори основните политически партии започнаха совалки и предизборни пазарлъци на принципа „аз на тебе, ти на мене“ и тези пазарлъци те наричат „споразумения за водене на толерантна кампания“.

До нас достигна информация за тайна среща на основни опоненти в изборите от противникови партии в Благоевград, провела се в местността „Вищерица“ в Родопите, където е постигната договорка за водене на спокойна и толерантна кампания, без обиди и нападки към опонентите. Пред народа противници, зад гърба им „приятели“, чието приятелство има определено финансово изражение или обещание за такова. Някой наричат това партийно предателство, според нас е просто част от играта.

Въпреки всичко, това политическо лицемерие ни отвращава, тъй като все още народът ни е трогателен с пословичния си наивитет, подкрепяйки този или онзи кандидат, вярвайки, че се бори и дава гласа си за по-добрия и за по-доброто бъдеще на децата си.

В началото на годината очаквахме изборен спектакъл, очаквахме битка на опонентите, от която ще се роди нещо добро за жителите на областта…. Така както върви кампанията май ще се окаже, че на места тя е предварително решена и няма да се случи нищо извън прогнозите, които сега ще направим. А те са:

Благоевград – ударна победа на Атанас Камбитов

Банско – победа за Георги Икономов

Симитли – безапелационен победител Апостол Апостолов, който до момента е единствен кандидат – кмет. Апостолов е феноменално явление в политиката. В Симитли може въобще да няма изборно състезание, просто няма кандидати. Апостолов обедини всички политически партии и те обявиха подкрепата си за него. Хитър ход, които да ги спаси от провал в Симитли, ако излязат със собствен кандидат за кмет.

Разлог – балотаж за Красимир Герчев, все още е неясно с кого

Петрич, градът, които ще се окаже най-интересен в предизборната битка в Пиринско. Тук е възможно да се стигне до балотаж между Вельо Илиев и кандидатът на ГЕРБ Д. Бръчков, засега Илиев води, но са възможни и изненади

Сандански – основната битка ще е между Кирил Котев от ГЕРБ – Яне Янев от РЗС и Андон Тотев, трудно е да се прогнозира какво ще се случи тук, нито един от кандидатите не е за подценяване. Във всички случаи ще има балотаж.

Гоце Делчев – кметът Владимир Москов отново ще събере гласовете на съгражданите и хората от общината. Това е най-силната кандидатура на БСП, традиционен победител в 5 кметски избора с постоянен и твърд електорат. Не се очакват изборни изненади.

Белица – Кметът ще е Муса Палев, който до момента не се е идентифицирал официално

Сатовча – Арбен Мименов ще е старият-нов кмет

Хаджидимово и Гърмен – трудни за прогнозиране

Кресна – Илиян Кръстев ще запази поста си

След точно един месец стартира официалната предизборна кампания, която май ще се окаже най-толерантната в историята на Пиринско. Очакваме с интерес кой, какво има да каже за противниците си.

П. Кирилов/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене