КМЕТЪТ НА БАНСКО ГЕОРГИ ИКОНОМОВ ЩЕ БЪДЕ МЕДИАТОР В СПОРА МЕЖДУ РАБОТНИЦИТЕ И СОБСТВЕНИЦИТЕ НА „ПИРИНСКА МУРА” АД БАНСКО

Георги Икономов

Кметът на Община Банско Георги Икономов ще бъде посредник между работниците и собствениците на „Пиринска мура” АД – Банско във връзка с възникналите неизплатени възнаграждения на работещите в завода и неясното му бъдеще. По настояване на собствениците на предприятието в сряда, 19 февруари, Община Банско ще бъде домакин на среща между двете страни, на която ще се търси вариант за споразумение между тях за незабавно изплащане на част от дължимите възнаграждения и възстановяване на производствения процес. Съгласно водените  предварителни разговори между кмета на общината и собствениците на завода, ще бъде изготвен план за плащанията на дължимите възнаграждения, според който в рамките на 6 седмици от подписване на споразумението, работниците да си получат всички дължими към момента заплати.

На проведена среща днес с работниците на предприятието, Икономов ги информира за проведените предварителни разговори с Надзорния съвет и планираната тристранна среща.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене