Изведоха с полиция чужденец, окупирал кметството в Лещен, нямал вода да се изкъпе

Късно снощи полицаи от Гърмен са провели акция в курортното село Лещен в община Гърмен, за да извадят от сградата белгийския гражданин Лео Скулс, който в знак на протест окупирал кметския кабинет на наместничката Найле Ходжова и заявил, че няма да излезе, докато от ВиК не пуснат водата в селото.

Мъжът, който от години живее със съпругата си в гърменското село, се вбесил, че за пореден ден няма вода да се изкъпе. Затова сутринта отишъл в кметството и седнал в кабинета на Ходжова. Тя многократно го молила да напусне стаята, тъй като й пречи да работи, пише Инфомрежа. Белгиецът обаче отказал, категоричен, че няма да си тръгне докато не пуснат водата. В края на работния ден, към 16 часа се наложило да извикат полиция.

„Той не пожела да си тръгне и затова се обадих на полицията. Те дойдоха и го изведоха. Не се стигна до грозни сцени, той си тръгна, щом униформените пристигнаха“, разказа Найле Ходжова.

Тази сутрин Лео Скулс и жители на Лещен бяха на среща в общинската администрация в Гърмен със служители и кметицата Минка Капитанова. Стана ясно, че в събота е била предизвикана умишлена авария и това наложило водата да бъде спряна. Аварията с пробития водопровод е отстранена и в Лещен вече има вода, коментира случая Минка Капитанова. Тя допълни, че са назначени издирвателни мероприятия от полицията за установяване на предизвикалите  умишлената  авария.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене