Кресна събра 1800 подписа срещу джигити зад волана

Близо 1800 подписа събраха жителите на Кресна с искане за поставяне на видеокамери и светофари на кръстовището на главен път E-79 в града. Те протестираха срещу бързото каране в населеното място на 2 август, като блокираха за кратко движението по шосето за Гърция. Инициаторите пък внесоха декларация на 12 август до председателя на народното събрание, до президента, до премиера и до областния управител на Благоевград.

След среща на губернатора с ръководството на сектор „Пътна полиция“ бе осигурен полицейски патрул в района.

Хората в Кресна обаче настояват за монтирането на видеокамери и светофари
„Не искаме да бъдем изложени ежедневно на риска да станем поредната жертва в нелеп инцидент на шосето за Гърция, ще отстояваме правата си докрай с всички позволени от закона средства. Животът и бъдещето на децата ни и на всеки от нас е в нашите ръце“, твърдят те. И припомниха, че в последната тежка катастрофа на този път в края на март двама мъже загинаха на място, а други трима бяха ранени.

„От години се боря за решаването на този проблем. Наскоро ме увериха от сектор „Пътна полиция“, че тази есен ще монтират две видеокамери за засичане на скоростта, те ще бъдат поставени на главния път. Светофари няма как да се сложат на международен път. Но други три видеокамери ще купи нашата община, те ще са за наблюдение на трафика на автомобили, за да сме в помощ на полицията“, заяви кметът на община Кресна Илиян Кръстев.

standartnews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене