Без категория

Зам. кметът по строителството на Благоевград Ст. Благоев готви оставка

Стоян Благоев

Сподели ми, че си има лични причини, но досега при мен няма нищо депозирано, призна градоначалникът Ат. Камбитов

камбитов

Зам. кметът по строителството на общ. Благоевград инж. Стоян Благоев подготвя оставка, това бе най-коментираната тема сред съветниците на последната сесия на ОбС-Благоевград. В момента заместник-кметът е в болнични, повален от грипен вирус, и не бе открит за коментар. Прекият му на­чалник, кметът на общината Атанас Камбитов, призна пред „Струма“, че е имал разговор с Благоев, в който той му из­тъкнал подобни свои намере­ния, като се аргументирал с лични причини, но досега офи­циално оставка или намерение за оставка не са депозирани пред него.

Нямам и вариант за друг заместник-кмет по строителс­твото, защото на практика все още си имам действащ ти­туляр, каза Камбитов.

През май 2011 г. инж. Стоян Благоев стана първият заместник на новия кмет и бе определен да поеме един от най-тежките сектори – строи­телството, в община Благоев­град. Дотогава той беше ди­ректор на РДНСК за цяла Юго­западна България, като на не­гово подчинение бяха секто­рите в Благоевград, Кюстен­дил, Перник, София-област и София-град.

Преди да започне работакато инспектор по строителс­твото в областния център на Пиринско, Стоян Благоев е ръ­ководил частната си строител­на фирма „Министрой – БЧ“ ООД. Благоев е и член на ГЕРБ „Предприемачи“. Пълна мисте­рия засега е какви са мотиви­те, довели Благоев до идеята да подаде оставка. Общински съветници от Комисията по те­риториално селищно устрой­ство, които имат най-голям до­сег с работата на заместник- кмета, подозират, че има нап­режение между него и строи­телния отдел в общината.

Ако Стоян Благоев подаде оставка, това ще е втора смяна на заместник-кмет в екипа на Атанас Камбитов. Както е известно, през август 2012 г. Жанета Жикова напус­на работата си като парламен­тарен секретар на тогавашния министър на околната среда и водите Нона Караджова, за да поеме поста в Благоевград, си тръгна едва няколко месеца по-късно, в момента на нейно място е бившият областен уп­равител на Благоевград Вале­ри Смиленов.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене