Без категория

Куриоз в училището в гърменското село Рибново: Със заповед на директора М. Джуркин, 13-годишен ученик пише есета, сред купчини чинии в края на работния ден

манчо джуркин

Седмокласник от училище Йордан Йовков в гърменското село Рибново, обучаван като частен ученик, е изпитван в стола на училището след работно време, 13-годишното момче е трябвало да пише 3 часа сред купчини чинии по разпореждане на директора на училището Манчо Джуркин. Куриозният случай откри разпоредената от РИО Благоевград проверка на работата на помощник- директора по учебната част Манчо Джрикин.
Седмокласникът е бил извикан в училището малко след 16.30 часа да се яви на писмен и практически изпит, установили експертите. Първата част от изпита е писмена и продължава 3 часа, втората е практическа и също продължава 3 часа. Съгласно заповедта, ако се спазва закона изпитът е трябвало да продължи до 22 часа, а училището затваря в 18.30. Така частният ученик се явил само на тричасовия писмен изпит, втората част Джуркин е съкратил на своя глава. Освен това вместо двама изпитващи, Джуркин отново преценил, че не е нужно и оставил само един учител на провери знанията на седмокласника. Това е грубо нарушение на училищните правила, коментираха запознати.
Още куп нарушения във воденето на документацията и пълен хаос в организацията на учебния процес констатирали проверяващите. Резултатите от проверката бяха внесени в края на миналата седмица в регионалния инспекторат по образованието в Благоевград и министерството. Те ще бъдат прегледани след което ще бъде определена и съдбата на директора Манчо Джуркин.

struma.us

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене