ЗРЕЛИЩЕН ИНЦИДЕНТ В ДУПНИЦА! Двама полицаи ранени в катастрофа като в екшън филм

Двама полицаи са пострадали в среднощен екшън в Дупница, довел до сблъсък на полицйски автомобил и „Вартбург” с пернишка регистрация. Единият от униформените е закаран в МВР болница в София, другият след оказана лекарска помощ е изпратен за домашно лечение.

Екшънът се разиграл в Дупница, в близост до СОУ „Св. Паисий Хилендарски“. 64-г. Иван Георгиев от Перник пътувал за Спешен център – Дупница, когато бил засечен от друг автомобил, и за да избегне сблъсъка, навил волана и се ударил в насрещен полицейски автомобил. Ударът е почти челен и двете коли са смачкани.

Полицаят Спас Спасов е със счупена ръка, транспортиран е за МВР болница в София. Колегата му Ангел Ангелов е с изкълчена раменна става. Дежурен ортопед я наместил и той е изпратен за домашно лечение. Шофьорът на вартбурга – перничанинът Иван Георгиев, е със съмнение за спукани прешлени и е настанен в неврологично отделение на общинската болница в Дупница.

Предисторията на инцидента е като от криминален роман. Иван Георгиев гостувал на роднината си Стоян Георгиев в с. Долистово, община Бобов дол. След почерпка 50-г. Стоян Георгиев паднал от трактор и получил тежка рана на единия крак. С линейка на Спешен център – Бобов дол е закаран в Дупница. Докато лекарите спасявали 5-г. дете с тежка травма на главата, получена от падане от колело, Стоян Георгиев не изчакал да бъде прегледан и си тръгнал от Спешния център, без да съобщи на дежурния екип. Обадил се по телефона на госта си Иван Георгиев да дойде от Долистово и да го прибере вкъщи. Докато пътувал за Спешния център, Иван Георгиев се нацелил в полицейския автомобил, който пък пътувал за село Пиперево, община Дупница, по сигнал, че 33-г. мъж се дави в басейн в селото. Колеги на пострадалите полицаи се отзовали вместо тях в село Пиперево, където се оказало, че давещият се в басейна мъж е с тежки наранявания на гръбначния стълб, по спешност е закаран в „Пирогов”.

Катастрофиралите автомобили – полицейският и вартбургът, са прибрани във вътрешния двор на РУП – Дупница. Взета е кръв за алкохолна проба на двамата полицаи и двамата приятели от село Долистово, община Бобов дол.struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене