ГРАДЪТ: СЕГА Е МОМЕНТЪТ! Призовавам кандидат-кметовете – дайте пари за неврокопските храмове… не за купуване на влияние и гласове…

Изборно време е. Неврокопски църкви се строят, като църквата в новия квартал, параклиси се правят в града и региона, православни християнски храмове имат нужда от спешен ремонт…
Каква е връзката между двете констатации? Колкото и цинично да прозвучи, уважаеми читателю, тя е една – парите. В момент на избори от всеки един предизборен щаб ще зазвънят ключета от партийни каси и ще зашумят торби с пари от спонсори. Тези пари ще са предназначени за купуване на гласове, подкупване на родови тартори, за ромите, за сделки под масата срещу подкрепа на изборите… лично според мен на тези стари изтъркани схеми им идва края. Казвам ви го от личен опит, защото познавам действителността такава, каквато е, не се хваля – оплаквам се.
Ето защо мисля, че е време тази кампания да мине под знака на човечността и… на рационалното мислене. Заслужава ли си да се хвърлят толкова много пари на вятъра за бира кебапчета, подкупи, с които тарторите да живеят царски и пр. Не. Категоричен съм.
Ето защо призовавам кандидат-кметовете да сменят политиката си и да заложат на добрите дела. Не плащайте на тези, които ви обещават влиянието си, те ще ви измамят… дайте пари за неврокопските църкви. Познавам разходите ви. С парите, които ще отделите за кампаниите си, ще достроите църквата в новия квартал, ще помогнете значително строежът на Светата Неврокопска Митрополия да се дострои. Ще съградите параклиси, ще реставрирате иконостаси, ще достроите църквата на новото ни село Попови ливади. И ще бъдете забелязани.
Стига, край на задкулисието и тайното финансиране в изборното време… нека дойде времето на добрите дела.
Вие как мислите, уважаеми приятели и читатели?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене