Катя Сейменска изпълни пожеланието на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов и се завърна в Благоевград с медали от летните олимпийски игри в Лос Анджелис, почетен медал от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, първи я посрещнаха приятелите от Защитеното жилище

Катя Сейменска изпълни пожеланията на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов и се завърна в Благоевград от летните олимпийски игри в Лос Анджелис с много медали. Вчера тя бе наградена в Музея на спорта и лично от министъра на младежта и спорта Красен Кралев с почетен медал. Веднага след края на срещата с министър Кралев, Катя пристигна в Защитено жилище за хора с умствена изостаналост, където бе посрещната от своите приятели с пита, мед, здравец, табела с надпис „Добре дошла, Катя”. Развълнувани те прегръщаха и поздравяваха за постиженията своята победителка като й пожелаваха още повече успехи.

Katia_LA-2 Katia_LAОт състезанието в Лос Анджелис Катя донесе бронзов медал на 100 м. бягане, четвърто място на щафета 4×100 и пето място на дълъг скок. За своя труд, борбеност и упоритост Катя получи от директора на звеното Маргарита Бербатова статуетка спринтьор.

„Много ми хареса в Лос Анджелис, намерих приятели от цяла България – София, Бургас, Хасково, по време на състезанието”, каза развълнувана Катя Сейменска и обеща да тренира повече и да участва отново. Едни от вълнуващите моменти за Катя по време на престоя, които тя сподели със своите приятели, са били посещението в Холивуд, разходката по Алеята на звездите. „Много забавни бяха катериците, които се разхождаха навсякъде свободно”, през смях каза Катя. Тя разказа още, че отборът от България е бил посрещнат от българската общност в Лос Анджелис, които са организирали и специална вечеря в чест на олимпийските участници.
Преди състезанията всички участници са преминали задължителни прегледи, след което са получили подаръци от организаторите.

На трапеза, подредена в чест на Катя Сейменска в Защитеното жилище, всички нейни приятели, начело с Валентина, поздравиха победителката с „Катерино моме”.
Участието на Катя Сейменска бе осигурено от Община Благоевград, с подкрепата на кмета д-р Атанас Камбитов, който поставя спорта на приоритетно място в управлението си.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене