Генерал-майор Андрей Боцев благодари на военнослужещите от Благоевград и Горна баня

В специално обръщение командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев благодари на военнослужещите от Благоевград и Горна баня, които показаха себеотрицание и мъжество в укротяването на огнената стихия над Рилския манастир.

 

Ето и пълният текст на обръщението:

„Уважаеми офицери, сержанти, войници,

На 31 юли приключи битката с разразилата се в Рила планина огнена стихия. Десетки военнослужещи от Сухопътните войски се изправиха очи в очи с/срещу пламъците заедно с огнеборци и доброволци от района.

Изминалите дни бяха особено трудни, натоварени и опасни за военнослужещите от военно формирование 26400 – Благоевград. На 26 юли на помощ се включиха и военнослужещи от в.ф.28610 – Горна баня.

Осем дни, в условията на падащи камъни и горящи дървета, на местност с наклон от 40-45 градуса те прокарваха просеки, разпъваха маркучи, локализираха огнища и полагаха всички усилия да удържат огнената стихия.

Бих искал да им изкажа своята човешка и командирска благодарност. За тези осем дни, в които военнослужещите доказваха силата на човешкия дух, себеотрицанието и мъжеството на посветилия се на военната кауза. И не само за тях… За всичките 365 дни в годината, през които те полагат усилия, знания и умения да се подготвят за такива екстремални ситуации. 

Възползвам се от повода да изкажа своята благодарност и за ежедневните усилия на всички модулни формирования, които унищожават невзривени боеприпаси, ликвидират последствия от различни инциденти, оказват помощ на хората при бедствия.

Благодаря Ви! Бъдете здрави и все така всеотдайни!“

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене