Разложанинът Р. Радков: Пожелавам на Любен Татарски да прекрачи прага на белия дом, но първо да си върне земята на синовете на Великата мечка…

„Е, па такова животно нема!“ – ще възкликне шопът. И е прав, защото единодушието в условията на криза си е чисто малодушие, дали пък не е по-точно овчедушие. Навсякъде в сивото им и мрачно ежедневие се срещаме с него. Било то на Генерала, когато той пусне някоя своя тъпа шега или закачка. Ръкопляскания, слава Богу, нямао. Те са остарял атрибут на Партията – майка. Пък и за какво ли да се ръкопляска?  И затова колокото се може повече смях – ехиден и циничен, наподобяващ смеха на хиени след огат улов и пир. В зората на псевдодемокрацията се заченаха и се народиха „бебета“ – галениците на прехода. С неутолимата си жажда за власт и пари, те превърнаха Розовата градина /милата България/ на Балканите в грохнала старица!

Но въпреки, че вече ненките й са увиснали и пресъхнали, още искат да цицкат от нея. Затова така носовете им светят, ушите им са изправени, а лицата – мазни, мазни, та мазни. Да се чуди човек мъже ли са, травестити ли са или мастии.Създаде се български патент в най-новата българска история, да се участва във властта до второ пришествие и то до девето коляно. Дългогодишното участие във властта е „привилегия“ на диктаторите, които установяват диктаторски режими под едно или друга форма. Първите симптоми на диктат от силните на деня, са послушанието и лицемерното единодушие от подчинените им.

„Дайте, шанс на мира!“ – пееше незабравимият Джон Ленън, в знак на протест срещу войната на САЩ във Виетнам. Съвременната интерпретация на тази песен би звучала така: Дайте, шанс на младите, о вий презрени „бебета – мутри и мафиоти“, за да я има България днес и завинаги! Заслужавате си вашия незаслужен отдих, затворете се във вашите покои и плати и спокойно пишете мемоарите си. Пък и кой знае, може да се пръкне нов български Ал Капоне. Мъката и сълзите на нашите деца и внуци ви проклинат вий никога вече да не сте във властта. А поверието гласи, че щом някои от нас прокълнат, клетвата хваща място.

На бившия вече депутат Л. Татарски му пожелаваме да  прекрачи прага на Овалния кабинет в Белия дом. Но, за да се получи това ще трябва да се понапъне. Ще бъде забележително, уникално, дори Дилба Русев президентка на Бразалия, Л.Т. – президент на САЩ! Само, че братовчедите ни избират Дилма за втори мандат, а това, за да се случи на Любето, ще трябва да си върне земята на синовете на Великата мечка и тогава Токай-ито и Винету ряпа ще ядат. Няма да има нужда от свикване на племенен съвет, за да му се даде индианско име. Вождовете ще го послушат така, така както го слушкат ГЕРБ – съветниците. Според човека и неговите действия, та и името му – я Поразяващата ръка, я Човека – Слънце! Но нека да бъде наясно, слънцето свети еднакво за всички – за бедни и богати, за бели и черни.

Със съвсем друго качествено измерение, с високи нравствени добродетели, е проявеното единодушие на зрелостниците от ХІІ „в“ на ПГ „Никола Стойчев“. Те помогнаха на една мургава своя съученичка да не се чувства сама и изоставена. Браво деца! Вие знаете, че ключът към прогреса е в хармоничните човешки взаимоотношния. Дайте шанс на ХІІ „в“, би занял за вас, от пантеона на безсмъртието, великият Джон Ленън!

гр. Разлог

РАДКО РАДКОВ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене