Без категория

Владимир Владимиров е новият шеф на ОбС – Дупница

Владимир Владимиров

С 18 гласа „за” при 20 участвали в гласуването от всички 33-ма съветници, ОбС-Дупница избра за нов председател на местния парламент Владимир Владимиров от Лидер.

Групата на ГЕРБ спази заканата си, че освен, че няма да издига свой кандидат за поста няма да участва в гласуването и въобще не се появи в залата по време на тайния вот, съобщава DenNews.bg.

Владимиров бе избран по нововъведеното от днес правило за ротационен принцип, според който на всеки 6 месеца ще бъде избиран нов председател на ОбС.

Простата сметка показва, че Владимиров седна в председателския стол с подкрепата на БСП-партията, чиито дългогодишен член бе и гласовете на настоящата си партия Лидер. Освен това обаче за него са гласували някои от независимите съветници и тези от Обединения демократичен блок, тъй като БСП и Лидер имат общо 12 гласа. Две от пуснатите бюлетини бяха преброени като недействителни.

Първите думи на Владимиров от новото му място бяха благодарност за оказаното доверие. Освен това той пожела „Общински съвет да е един колектив, какъвто е”.

Независимият Първан Дангов, също производен на БСП, първи взе думата, за да поздрави новия председател и да отправи поредна критика към ГЕРБ.

„Днес премина един етап на политическа криза, инспирирана от ГЕРБ. С отказа да участват в гласуването те доказаха, че са несъстоятелни в политическия живот”, посочи Дангов и обръщайки се към кмета Методи Чимев отбеляза, че градоначалникът е бламиран от групата на ГЕРБ с отказа за участие в гласуването. Той посочи, че съветниците, подкрепили днес Владимиров няма да работят против кмета, а ще го спират от грешки.

„Уважаеми другарю Владимиров”. С тези суми към новоизбрания председател се обърна д-р Матей Попниколов от ГЕРБ.

„Групата на ГЕРБ има последователна и стойностна политика за работата на ОбС. Имахме председател и се работеше за това хората да са спокойни и да се преодолее тежкото наследство”, посочи той, а обръщайки се към Дангов, добави, че и отказът за участие в гласуването е част от последователната политика на ГЕРБ-съветниците.

Д-р Попниколов напомни, че същите тези съветници, които днес избраха Владимиров за председател в настоящия мандат го свалиха от зам.-председателския пост.

„Групата на ГЕРБ не участва в сценарий „Шменти Капели”. Нашата позиция е прозрачна и ясна. Не участвахме в този фарс, но ще продължим да работим в комисиите и ОбС за развитието на общината”, посочи още д-р Попниколов.

Председателят на групата на ОДБ Вергил Кацов пък се закани, че ако Владимиров не работи добре, десните първи ще инициират свалянето му от поста.

„За нас от началото на този мандат най-важното е мандатът на кмета Методи Чимев да е успешен, защото това е най-важното за гражданите и общината”, посочи Кацов, а за годината и половина, в която Владимиров прекара като заместник на Ивайло Константинов, ОДБ са били против от самото начало.

 E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене